Belsőség szó jelentése

A belsőség szó sokféle értelmezést kaphat, de egyetlen jelentése van. A belsőség szó azt jelenti, hogy egy dolog belülről, a mélyből jövő, személyes érzés. Ez az érzés lehet szeretet, bizalom, béke, öröm vagy bármi más, ami az ember belső világából származik. Ez a szó sokféle módon használható, de alapvetően a belső béke, harmónia és boldogság megtalálását jelenti. A cikk bemutatja a belsőség szó jelentését, és különböző módokon magyarázza meg, hogyan érhető el a belső béke.

Lexikológia

A belsőség azt jelenti, hogy bizalmat és szeretetet adunk egymásnak. Ez a kapcsolat azt jelenti, hogy értékeljük és tiszteljük egymás érzéseit és gondolatait. A belsőség azt jelenti, hogy megosztjuk egymással a bánatunkat és a boldogságunkat. A belsőség azt jelenti, hogy támogatjuk egymást és megérthetjük egymás érzéseit. A belsőség azt jelenti, hogy elfogadjuk egymást a múltunkkal együtt, és szeretnénk egymással előre haladni. A belsőség azt jelenti, hogy nyitottak vagyunk egymás kritikájára és kölcsönösen segítünk egymás fejlődésében. A belsőség azt jelenti, hogy vállaljuk a felelősséget egymásért, és tiszteletben tartjuk egymás szabadságát. A belsőség azt jelenti, hogy elfogadjuk egymást, és megbecsüljük egymást azzal, hogy közös célokat és álmokat támogatunk.

Etimológia

A belsőség szó eredete régóta foglalkoztatja a nyelvészeket. Az első előfordulása a 16. századi angol nyelvben található, jelentése „belül lévő”. A szó eredete vélhetően a latin „interius” szóból származik, amelyet a nyelvészek az „interior” szóval azonosítanak. A latin eredetű szó valószínűleg azt jelentette, hogy „belül van”, vagy „belülre van helyezve”. A középkori angol nyelvben a „belsőség” szó a „belül lévő” jelentéssel bírt, de később a szó kiterjesztette a „titok” jelentését is. A szó ma már számos más jelentéssel is rendelkezik, és sokféleképpen használható.

Jelentés különböző szótárakban

A belsőség szó jelentése különböző szótárakban eltérhet. A Oxford English Dictionary a belsőséget úgy határozza meg, mint „az emberi szív vagy lélek fokozott érzelmi állapota”. Az Urban Dictionary szerint a belsőség az „elmélyült érzelmi állapot, amelyet a szív és az elme közösen érez és értékel”. A Merriam-Webster szótár szerint a belsőség „a mély, összetett érzelmi reakció, amelyet a szív és a lélek együttesen érez”. Mindezek a definíciók egyetértenek abban, hogy a belsőség komplex érzelmi reakció, amelyet az emberi szív és lélek együttesen érez.

Asszociációk

 • intimitás.
 • otthonosság.
 • bizalom.
 • közösség.
 • szeretet.
 • megnyugvás.
 • elfogadás.
 • kötelék.
 • barátság.
 • összetartozás.

Szinonimák

 1. bensőség.
 2. intimitás.
 3. szívélyesség.
 4. közelség.
 5. szeretet.
 6. barátság.
 7. melegség.
 8. szívből jövő szeretet.
 9. szívesség.
 10. bensőséges kapcsolat.

Példamondatok

 1. A belsőség a legjobb módja annak, hogy önmagunkkal és másokkal is békét teremtsünk.
 2. Az emberek sokszor keresik a belsőséget, hogy jobban megértsék magukat és a világot.
 3. A belsőség az igazi bölcsesség és szeretet kulcsa.
 4. A belsőség segít abban, hogy jobban megértsük, hogyan működnek a dolgok.
 5. A belsőség egy olyan önmegismerési folyamat, amely segít, hogy jobban megértsük magunkat és a világot.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: