Bemelegít szó jelentése

Az emberek sokféle szempontból használják a „bemelegít” szót, ami jelentheti a test fizikai felkészítését a munkára, de akár a gondolkodásra, ötletelésre is. Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk a „bemelegít” szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogy milyen módszerekkel lehet használni ezt a kifejezést.

Lexikológia

A szó bemelegítés azt jelenti, hogy az elmét és a testet felkészítjük a következő szakaszra. Ez magában foglalja az izmok gyengéd, de hatékony melegítését, hogy elkerüljük a sérüléseket, és megfelelően felkészüljünk a következő szakaszra. A szó bemelegítés magában foglalja az elmének a felkészülését is, amely a fejben történő gyakorlásokon keresztül jelentkezik. Ez magában foglalhatja a szókincs gyakorlását, amely segíthet az elmének a szükséges információk megtanulásában. Az elme bemelegítésének a célja, hogy elősegítse a koncentrációt és az agy számára szükséges információk megtanulását.

Etimológia

Az angol „warm up” szó eredete a 19. századra nyúlik vissza. Az első előfordulások a sportban előforduló szótárakban találhatók. Ekkoriban a melegítés azt jelentette, hogy a sportolók fizikailag és szellemileg felkészülnek a versenyre. A melegítés akkoriban sokkal hosszabb időt vett igénybe, mint a mai napig. Az első melegítő gyakorlatok olyanok voltak, mint a futás, a szökdelés, a dobások, a futás és a rúgások gyakorlása. Az idő múlásával a melegítés gyakorlatok egyre jobban személyre szabottak lettek, hogy segítsenek a sportolóknak a teljesítményük maximalizálásában. Ma már sokféle melegítő gyakorlat létezik, amelyek segítségével a sportolók készen állnak a versenyekre.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „bemelegít” sokféle jelentéssel bír, amelyek közül néhány megtalálható a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a bemelegítés „egy fizikai aktivitás, amelyet a sportolók végeznek, hogy felkészítsék magukat a fizikai erőfeszítésre, és hogy csökkentsék a sérülés kockázatát”. A Merriam-Webster Dictionary szerint a bemelegítés „egy olyan fizikai aktivitás, amelyet a sportolók végeznek, hogy felkészítsék magukat a fizikai erőfeszítésre, és hogy csökkentsék a sérülés kockázatát”. A Cambridge Dictionary szerint a bemelegítés „olyan fizikai aktivitások, amelyeket a sportolók végeznek, hogy felkészítsék magukat a fizikai erőfeszítésre, és hogy csökkentsék a sérülés kockázatát”.

Asszociációk

 • Mozgás.
 • Edzés.
 • Játékok.
 • Készülődés.
 • Nyújtás.
 • Stretching.
 • Melegítőruha.
 • Erősítés.

Szinonimák

 1. Felmelegít.
 2. Éleszt.
 3. Fűt.
 4. Indít.
 5. Ösztönöz.
 6. Ösztökél.
 7. Előkészít.
 8. Készít fel.
 9. Aktivál.
 10. Nyit.

Példamondatok

at írhatok:

 1. Először bemelegítünk egy kis gyakorlással, mielőtt elkezdenénk az edzést.
 2. A koncert előtt a zenészek bemelegítettek a színpadon.
 3. Reggelente mindig bemelegítek, mielőtt elkezdem a napi programomat.
 4. A sportverseny előtt mindenki bemelegített a pályán.
 5. Kérem, hogy mindenki bemelegítsen, mielőtt elkezdenénk a gyakorlatokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: