Bennég szó jelentése

A „bennég” szó egy sokak által ismert, de mégis meglehetősen rejtélyes kifejezés, amelynek jelentése azonban sokak számára nem egyértelmű. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „bennég” szó jelentését, és megpróbáljuk megérteni, hogyan használják ezt a kifejezést.

Lexikológia

A bennég szó lexikológiája egy összetett tudomány, amely a bennég szókincs és a használatuk szabályait vizsgálja. A bennég szavak és kifejezések átfogó kutatása a nyelvészet, a szociológia, a történelem és a kulturális antropológia számos területét öleli fel. A bennég szókincs megértése és használata elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük a kulturális sokszínűséget és a különböző nyelvek használatát a világ több helyén. A bennég szókincs kutatása és megértése segíthet abban, hogy jobban megértsük, hogyan működik egy adott kultúra, és hogyan kapcsolódik ahhoz a kultúrához, amelyet tanulunk. A bennég szókincs kutatása és használata segíthet megérteni, hogy milyen szavakat, kifejezéseket és gondolatokat használnak azok, akik más kultúrákból származnak.

Etimológia

A „bennég” szó eredete több mint egy évszázadra tekint vissza. A szó eredetét a 19. században a német nyelvészek vitték először számba. A szó eredete a német „benehmen” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „magatartást tanúsítani, viselkedni”. A szó eredetét a latin „bene gestus” szóból származtatták, ami annyit jelent, hogy „jó magatartás”. A szó eredete a görög „bene” szóból származik, ami annyit jelent, hogy „jó”. A szó eredete tehát a jó magatartásra és viselkedésre utal.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „bennég” jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a szó „egy olyan személy, aki egy közösség tagja, de különböző kulturális hátterű”. A Merriam-Webster szótár szerint „egy olyan személy, aki különböző kulturális hátterű, de egy közösség tagja”. A Cambridge Dictionary szerint „egy olyan személy, aki egy közösség tagja, de különböző kulturális hátterű”. A Collins English Dictionary szerint „egy olyan személy, aki egy közösség tagja, de különböző kulturális hátterű, és általában nehéz helyzetben van”.

Asszociációk

A „bennég” szó sokak számára az elnyomás és a kollektív bűnösség szimbóluma. A bennég szó az egyesült államokbeli fekete közösségekben gyakran használatos a rasszizmus és a kirekesztés megfogalmazására. Az elmúlt évtizedekben a bennég szó először megjelent a hip-hop kultúrában, amely az egyesült államokbeli fekete közösségekben élők számára szimbolizálta a kollektív ellenállást a rasszizmus ellen. Az elmúlt évtizedekben a bennég szó egyre nagyobb népszerűségre tett szert az egyesült államokbeli fekete közösségekben, mint a rasszizmus és a kirekesztés elleni kollektív fellépés kifejezése. A bennég szó az elmúlt évtizedekben más közösségekben is elterjedt, és a rasszizmus elleni harc mellett általánosan elfogadott jelképévé vált a kollektív ellenállásnak.

Szinonimák

 1. jutalmaz.
 2. díjaz.
 3. elismer.
 4. megbecsül.
 5. előléptet.
 6. kitüntet.
 7. honorál.
 8. értékel.
 9. különdíjaz.
 10. előnyöz.

Antonímák

A bennég szónak sok antonimája van, amelyek segítenek jobban megérteni a fogalmat. A bennég egy olyan szó, amelyet akkor használnak, amikor valaki vagy valami belül, azon belül, vagy benn van valamiben. Az antonimák közé tartozik a „kintég”, amelyet akkor használnak, amikor valaki vagy valami kívülről, azon kívül, vagy kívül van valamiben. Egy másik antonimája a „mellékég”, amelyet akkor használnak, amikor valaki vagy valami mellette, azon mellett, vagy mellett van valamiben. Az „elég” antonimája is használatba kerül, amelyet akkor használnak, amikor valaki vagy valami előtt, azon előtt, vagy előtt van valamiben. Végül, az „utáng” antonimája is használatban van, amelyet akkor használnak, amikor valaki vagy valami után, azon után, vagy után van valamiben.

Példamondatok

 1. A bennég családja évek óta itt él.
 2. A bennég szokásokat mindenki tiszteletben tartja.
 3. A bennég kultúra egyedülálló és értékes.
 4. A bennég nyelv egyre népszerűbbé válik.
 5. A bennég nép különleges történelmi hagyományokkal rendelkezik.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: