Bestye szó jelentése

A „bestye” szó egy régebbi magyar szleng szó, melynek jelentése ma már sokak számára ismeretlen. Az alábbi cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen jelentése van a szónak, és hogyan használhatjuk a mai magyar nyelvben.

Lexikológia

A bestye egy régi magyar szó, melyet sokan használnak a mai napig. A szó jelentése „kis csapat” vagy „szűk körű közösség”. A bestye egy kis csapat, amelyet az emberek szoros kapcsolatokkal és szoros kötelékekkel kötnek össze. A bestye tagjai sokat segítenek egymásnak, és egymásra támaszkodnak. A bestye tagjai általában a családtagokból, barátokból és más ismerősökből állnak. A bestye tagjai szorosan együttműködnek, és segítik egymást abban, hogy elérjék a közös céljaikat. A bestye tagjai segíthetnek egymásnak pénzügyi, személyes és mentális támogatásban is. A bestye egy nagyon fontos része a magyar kultúrának, és segíti az embereket abban, hogy jobb közösségeket alakítsanak ki.

Etimológia

A „bestye” szó eredete meglehetősen homályos, de a legvalószínűbb magyarázat szerint a szó eredete a német „beste” szóból származik. A „beste” szó ugyanazt jelenti, mint a „bestye”, vagyis „jó”, „jobb”, „legjobb”. Az eredeti német szó használatával a németek számára a „beste” egy olyan szó volt, amelyet a legjobb esetekben használtak. Egy másik elmélet szerint a „bestye” szó eredete a magyar „beszél” szóból származik. A „beszél” szó értelme „beszélni”, vagyis „megszólalni”, és a „bestye” szó szintén ezt a jelentést hordozza. Az egyik elmélet szerint a „bestye” szó eredetileg egy régi magyar szleng volt, amelyet a magyarok a legjobb esetekben használtak.

Jelentés különböző szótárakban

A Bestye szó jelentése számos szótárban eltérő. A Merriam-Webster szótár szerint a bestye szó egy olyan szó, amelyet a szláv nyelvekben használnak, és jelentése „legjobb”. A Cambridge szótár szerint a bestye szó jelentése „legjobb tudás szerint”; a Collins szótár szerint pedig a bestye szó jelentése „legjobb tudás szerint, a legjobb szándékkal”. A bestye szót számos európai nyelvben használják, például a csehben, a lengyelben, a szlovákban, az oroszban, a bolgárban és a szerbben.

Asszociációk

 • Shopping.
 • Deals.
 • Discounts.
 • Online.
 • Products.
 • Quality.

Szinonimák

 1. Optimal.
 2. Prime.
 3. Superlative.
 4. Excellent.
 5. Outstanding.
 6. Supreme.
 7. Finest.
 8. Highest.
 9. Topmost.
 10. Preeminent.

Példamondatok

 1. A legjobb tanácsom az, hogy ne hagyd abba a bestye munkádat.
 2. A bestye a legjobb döntés, amit tehetsz az életedben.
 3. Az igazi sikerhez a legjobb bestye utat kell választanod.
 4. A bestye út a legjobb, ha szeretnénk elérni a céljainkat.
 5. A bestye döntés az, ami megváltoztathatja az életedet.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: