Beszédgyakorlat szó jelentése

A beszédgyakorlatok olyan gyakorlatok, amelyek segítenek fejleszteni és javítani a beszéd készségeinket. E cikkben megvizsgáljuk a beszédgyakorlatok szó jelentését, annak előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy hogyan lehet hatékonyan alkalmazni őket.

Lexikológia

Szó beszédgyakorlatok egyfajta terápiás módszer, amely segít a beszédészlelési, beszédhelyesítési és beszédprodukciós készségek fejlesztésében. A szóbeszéd gyakorlatok a beszédészlelés és a beszédprodukció különböző aspektusainak fejlesztésére összpontosítanak. Például, ha egy gyermeknek nehézségei vannak a beszédértésben, a szóbeszéd gyakorlatok segíthetnek neki megérteni a mások által használt szavak, mondatok és mondatok jelentését. Ha egy gyermeknek nehézségei vannak a beszédhelyesítésben, a szóbeszéd gyakorlatok segíthetnek neki fejleszteni a beszédhelyesítési készségeit. Ha egy gyermeknek nehézségei vannak a beszédprodukcióban, a szóbeszéd gyakorlatok segíthetnek neki fejleszteni a beszédtermészetét és megérteni a beszédhelyesítési szabályokat.

Etimológia

A „beszédgyakorlat” szó eredete a görög „parrhesia” szóból származik, amely magában foglalja a szó szoros értelmét: „bátran beszélni”. A görögök használták a parrhesia szót azoknak a nyilvános beszédeknek a leírására, amelyeket a demokratikus államokban tartottak. A parrhesia szó arra utal, hogy az előadó bátran és őszintén beszél, anélkül, hogy aggódna az elutasítás vagy a büntetés miatt. A parrhesia szó általánosan használatos a középkori Európában és más kultúrákban is, hogy leírja a nyilvános beszédeket, amelyeket a társadalmi előnyök érdekében tartottak.

Jelentés különböző szótárakban

A beszédgyakorlat szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a beszédgyakorlat olyan gyakorlatok összessége, amelyek segítenek a beszéd kifejezésében és megértésében. A Merriam-Webster szótár szerint a beszédgyakorlat olyan gyakorlatok összessége, amelyek segítik a beszéd kifejezését és megértését. Ugyanakkor a Cambridge Dictionary szerint a beszédgyakorlat olyan gyakorlatok összessége, amelyek segítenek a beszéd kifejezésében, megértésében és szókincsének bővítésében.

Asszociációk

 • Nyelvtanulás.
 • Konferencia.
 • Présentáció.
 • Előadás.
 • Meggyőzés.
 • Kommunikáció.
 • Beszédtechnika.
 • Előkészítés.
 • Gyakorlás.
 • Ügyesség.
 • Készségfejlesztés.

Szinonimák

discourse, oratory, declamation, rhetoric, elocution, harangozás.

Példamondatok

 1. A beszédgyakorlatok segítenek megtanulni a helyes kiejtést.
 2. A beszédgyakorlatok egy kulcsfontosságú részei az oratorikus készségeknek.
 3. A beszédgyakorlatok általában gyakorlásokkal kezdődnek, amelyek a hangzást, a ritmust és a szóhasználatot erősítik.
 4. A beszédgyakorlatok megkövetelik, hogy a beszélők kiszámítsák a szüneteket és a hangsúlyokat.
 5. A beszédgyakorlatok segítenek a beszélőknek, hogy jobban kifejezhessék magukat és jobban összpontosítsanak a közönségükre.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: