Beszélgetés szó jelentése

Az emberek közötti kommunikáció fontos szerepet játszik az életünkben. A beszélgetés egy olyan kommunikációs forma, amely lehetővé teszi, hogy információt cseréljünk egymással, közös élményeket osszunk meg, és a kapcsolatokat erősítsük. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a beszélgetés szó jelentését, és megvizsgáljuk, hogyan használhatjuk ezt a kommunikációs formát a mindennapi életünkben.

Lexikológia

A szó beszélgetés egy olyan kommunikációs eszköz, amely lehetővé teszi két vagy több ember közötti kölcsönös értelmezést és megértést. A szóbeszéd olyan, mint egy interaktív párbeszéd két vagy több ember között, amelyben a résztvevők közösen értelmezik és megértik a másik fél által kifejezett ötleteket, gondolatokat és érzéseket. A szóbeszéd lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy közösen megfogalmazzák és kifejeződjenek az ötleteik, gondolataik és érzéseik, ami segíthet abban, hogy jobban megértsék egymást. A szóbeszéd egyik fontos előnye, hogy segítséget nyújt a feleknek abban, hogy jobban megértsék egymás gondolatait, ötleteit és érzéseit. A szóbeszéd segíthet a feleknek abban is, hogy jobban megértsék egymás különböző szemszögeit, ami segíthet abban, hogy jobban megértsék a másik fél által kifejezett ötleteket, gondolatokat és érzéseket.

Etimológia

Az eredeti latin szó, „conversatio”, amelyből a „beszélgetés” szó ered, valójában a „közös életmód” fogalmát jelenti. Ez egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy két vagy több személy közös életmódot folytat. A „conversatio” jelentése a közös életmódban való részvétel, amely azt jelenti, hogy a két személy közös célokat és értékeket oszt meg. A közös életmód közös cselekvéseket, közös gondolkodást és közös érzelmeket is magában foglal. A latin szó eredetét tekintve, a „conversatio” azt is jelentheti, hogy élvezik a beszélgetést és a közös élményeket.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése számos szótárban eltérő. Például The Oxford English Dictionary szerint a beszélgetés „egy olyan kétoldalú vagy többoldalú interakció, amelyben információ, ötlet, érzés vagy érzelmi állapot cserélődik ki két vagy több személy között”. Az American Heritage Dictionary szerint a beszélgetés „egy olyan kétoldalú vagy többoldalú interakció, amelyben a résztvevők kölcsönösen átadják egymásnak információt, ötleteket, érzéseket vagy érzelmeket”. Az Urban Dictionary szerint a beszélgetés „egy olyan interakció, amelyben két vagy több ember között információ, érzés, érzelmi állapot vagy érzések cserélődnek ki”. Mindegyik szótár egyetért abban, hogy a beszélgetés egy kétoldalú vagy többoldalú interakció, amelyben információ, érzelmi állapotok vagy érzések cserélődnek ki.

Asszociációk

 • csevegés.
 • beszélgetés téma.
 • konverzáció.
 • párbeszéd.
 • vita.
 • szóbeszéd.
 • monológ.
 • társalgás.
 • kommunikáció.
 • diszkusszió.

Szinonimák

 1. csevegés.
 2. társalgás.
 3. beszélgetés.
 4. konverzáció.
 5. párbeszéd.
 6. palaver.
 7. szócséplés.
 8. szótár.
 9. szóváltás.
 10. vita.

Példamondatok

 1. A beszélgetés nagyon élvezetes volt.
 2. A beszélgetés olyan témákat érintett, amelyek közös érdeklődést váltottak ki.
 3. A beszélgetés arról szólt, hogy hogyan lehet jobbá tenni a környezetünket.
 4. A beszélgetés elősegítette a jobb megértést közöttünk.
 5. A beszélgetés közben sok ötlet és javaslat merült fel.
 6. A beszélgetés során sok kérdés merült fel.
 7. A beszélgetés végén mindannyian jobban megértettük egymást.
 8. A beszélgetés arra ösztönzött minket, hogy jobban megismerjük egymást.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: