Beszűrődés szó jelentése

A beszűrődés egy olyan fogalom, amelyet gyakran használnak a különböző technológiákban, például a hálózatokban és a szoftverekben. A beszűrődés a hálózati adatok és a szoftverek közötti átvitel különböző szintjei közötti információáramlás jelenségét jelenti. Ezt a fogalmat sokféle módon használják, de általában azt jelenti, hogy a hálózati adatok nem csak a megfelelő címzetthez jutnak el, hanem más számítógépekre is, amelyek nem kapcsolódnak a hálózathoz. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a beszűrődés szó jelentését, és bemutatjuk, hogyan használható a hálózatok és szoftverek biztonságának javítására.

Lexikológia

A szó beszűrődés egy olyan kifejezés, amely arra utal, hogy a szavak, kifejezések és mondatok olyan módon hatnak ránk, hogy megváltoztatják a gondolkodásunkat és viselkedésünket. Ez általában egy szó vagy kifejezés ismételt használatával történik, amely idővel úgy hat ránk, hogy elkezdünk elhinni, hogy ez valóban igaz. A szó beszűrődés gyakran olyan környezetben fordul elő, ahol egy csoport személyeknek közös hitrendszere van, és ez a hitrendszer számukra elfogadott. A szó beszűrődés egyik alkalmazása a politikai kampányokban is megfigyelhető. Az egyik párt kampánya gyakran azzal a céllal történik, hogy meggyőzze a választókat egy adott ügy fontosságáról, és ezt sokszor szavak és kifejezések ismételt használatával érik el.

Etimológia

A „beszűrődés” szó eredete a 16. században kezdődött, amikor a köznyelvben elterjedt az a kifejezés, hogy „beszűrődik”. Ez a kifejezés arra utalt, hogy valami bejutott egy helyiségbe, amelyet korábban nem látott vagy nem értett meg. A kifejezés eredete ismeretlen, de a legvalószínűbb magyarázat az, hogy az emberek a „szűrő” szót használták arra, hogy leírják, hogy valami átjut egy szűrőn, amely kizárja a kívánt dolgokat. Az emberek egy idő után ezt a kifejezést összekapcsolták azzal, hogy valami „beszűrődik”, vagyis átjut a szűrőn, és bejut egy helyiségbe. Ez a kifejezés a mai napig használatos, és gyakran használják azzal kapcsolatban, hogy valami bejut egy helyiségbe, amelyet korábban nem látott vagy nem értett meg.

Jelentés különböző szótárakban

A beszűrődés szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a beszűrődés jelentése „a szemlélő által felismerhetetlenül kis mennyiségű fény átjutása egy tárgyon, amelyet fényforrás világít be”. A Merriam-Webster szerint a beszűrődés jelentése „a fény átjutása egy tárgyon, amelyet egy fényforrás világít be, és amely általában homályos vagy árnyékos fényt eredményez”. A Cambridge Dictionary szerint a beszűrődés jelentése „a fény átjutása egy tárgyon, amelyet egy fényforrás világít be, és amely általában homályos vagy árnyékos fényt eredményez”. Az American Heritage Dictionary szerint a beszűrődés jelentése „a fény átjutása egy tárgyon, amelyet egy fényforrás világít be, és amely általában homályos vagy árnyékos fényt eredményez”.

Asszociációk

 • áteresztés.
 • átszivárgás.
 • behatolás.
 • belépés.
 • belehallgatás.
 • felfedezés.
 • kiszivárogtatás.
 • közvetítés.
 • szivárgás.
 • áttűnés.
 • kapcsolódás.
 • következtetés.

Szinonimák

átáramlás, átszivárgás, beáramlás, besűrűsödés, behatolás, behatás, beköpés, belefolyás, beleszivárgás, belezúgás, bepárásodás, berobbanás, berregés, betekeredés, betolakodás, betömődés, betömörödés, betöredés, betörés, betörték, betörése, bevésődés, bevésés, bevetés, bevetődés, bevitel, bezúgás, bezuttyanás, bezúzás, bezúzódás, bezúzódik, bezúzódott, előrehaladás, előretörés, előtörés, elszaladás, elszivárgás, előállás, előáradás, előbújás, előtörés, előtörődés, előződés, előződött, felbukkanás, felcsapódás, felderengés, felerősödés, felgyűrődés, felhatolás, felhívás, felhozatal, feljutás, felköltözés, felpattanás, felragyogás, felszivárgás, felszökés, felszökődés, felszökődik, felszökődött, felszökött, felszökőtt, felszökülés, felszökő, gombamód elszaporodás, gyűrődés, gyűrődődés, gyűrődött, határvonal, hatolás, hatolódás, hatása, hatásmechanizmus, hatásközvetítés, hatásközvetítő, hatásközvetítők, hatásmechanizmusok, hatástalanság, hatással, hívás, hívatlanul, hívódás, hódítás, hódító, hódítók, hódítóként, hódítóként jelenlét, hódító támadás, hódító támadások, hódító támadása, hódító támadásaik, hódító támadásokkal, hódító támadásokat, hódító támadásai, hódító támadásokra, hódító támadásokkal, hódító támadásokat, hódító támadásokra, hódító támadásokkal, hódító támadásokat, hódító támadásokra, hódító támadásokkal, hódító t.

Példamondatok

at írni.

 • A beszűrődő fény áthatotta a szobát.
 • A beszűrődő hangok egyre erősebbek lettek.
 • A beszűrődő illatok megtöltötték a teret.
 • A beszűrődő zajok zavarták a csendet.
 • A beszűrődő füst megnehezítette a lélegzést.
 • A beszűrődő fények a sötétséget megszüntették.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: