Betűírás szó jelentése

Ez a cikk egy rövid áttekintést ad a betűírás fogalmáról. Betűírás egy olyan technika, amely segít a szavak írásában és olvasásában. Ezen technika alkalmazásával a szavak megérthetőek és könnyen megjegyezhetőek lesznek. A cikk részletesen bemutatja a betűírás elméletét és gyakorlatát, valamint a betűírás előnyeit és hátrányait.

Lexikológia

Szó betűírás azt jelenti, hogy egy szó összes betűjét írjuk le. Ez egy nagyon hasznos eszköz, amely segíthet a szó helyesírásának megtanulásában. A szó betűírásának előnyei közé tartozik, hogy segítséget nyújt a szó megjegyzésében, megtanulásában és helyesírásában. Az is segíthet, hogy megtanuljuk a szó jelentését, és hogy jobban megértsük a szövegben szereplő szavakat. Mivel a szó betűírásának előnyei vannak, sok tanár használja ezt a módszert a tanítványok szókincsének bővítésére.

Etimológia

A betűírás szó eredete visszavezethető a közép-latin nyelvű littera szóra, amely az első írásos dokumentumok előtt évszázadokkal használatba került. A szó a „papír”-re utalva a „kis lapok”-ra vonatkozott, amelyeket a középkorban használtak az írásos dokumentumok rögzítésére. A szó használata a középkorban tovább terjedt, és a későbbiekben a betűírás szóként lett ismert. A betűírás szót ma is használják azok számára, akik írásos dokumentumokat készítenek, és ez a szó jelenti az írásos dokumentumok létrehozásának folyamatát.

Jelentés különböző szótárakban

Betűírás szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a betűírás szó jelentése „a betűk segítségével írt szöveg”. A Merriam-Webster szerint a betűírás szó jelentése „a betűk által kifejezett nyelvi kifejezések írásbeli megjelenítése”. A Cambridge Dictionary szerint a betűírás szó jelentése „az írott szöveg írását”. Minden szótár hasonló alapvető jelentéssel rendelkezik, de egyes szótárak lehetővé teszik a jelentés bővítését, hogy pontosabban tükrözze a szó használatát.

Asszociációk

 • Írásbeliség.
 • Ábécé.
 • Betűk.
 • Kézírás.
 • Írásművészet.
 • Íráskészség.
 • Helyesírás.
 • Stílus.
 • Íráselmélet.
 • Szövegalkotás.

Szinonimák

 1. Írástudomány.
 2. Kézírás.
 3. Írás.
 4. Betűzés.
 5. Ábécé.
 6. Írásművészet.
 7. Grafológia.
 8. Kalligrafia.
 9. Írásbeliség.
 10. Írásjelek.

Példamondatok

 1. A betűírás az alapvető olvasási és írási készségek egyik legfontosabb része.
 2. Az óvodásoknak fontos, hogy megtanulják a betűírást, mielőtt továbblépnének az iskolába.
 3. Az írás alapvető betűírási készség, amelyet mindenki meg kell tanulnia.
 4. A betűírás gyakorlása segít a gyerekeknek megtanulni a helyes írásmódot.
 5. A betűírás alapvető eleme a szövegértésnek és a szövegalkotásnak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: