Bevándorlás szó jelentése

Az elmúlt években számos vita folyt a bevándorlásról, és sokan küzdenek a bevándorlás különböző aspektusainak megértéséért. A bevándorlás szó jelentése sok ember számára még mindig homályos, így ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mire vonatkozik a bevándorlás fogalma.

Lexikológia

A bevándorlás a fizikai mozgás egy országból egy másik országba, hogy ott állandóan éljenek. Ez a folyamat gyakran szükséges ahhoz, hogy az emberek jobb életkörülményeket találjanak, mint azok, amelyeket otthonukban találnak. Bevándorlók gyakran keresnek jobb munkalehetőségeket, jobb életminőséget, jobb oktatási lehetőségeket, jobb egészségügyi ellátást vagy jobb biztonságot. A bevándorlás néha szükséges ahhoz is, hogy az emberek elkerüljék az otthonukban lévő politikai, gazdasági vagy kulturális problémákat.

Etimológia

Az eredeti szó, amelyből a modern ‘bevándorlás’ szó származik, a ‘migráció’. A kifejezés az ógörög ‘migráre’ szóból ered, ami annyit tesz, ‘új helyre menni’. A migráció egy közös jelenség, amelyet állatok és emberek is megfigyelnek. Az állatok migrációja gyakran kötődik éghajlati változásokhoz, például az állatok átteleléséhez vagy a táplálékforrások megváltozásához. Az emberi migráció általában kulturális okokból ered, például az emberi szabadság megtalálására vagy az új lehetőségek keresésére.

Jelentés különböző szótárakban

A bevándorlás szó jelentését a legtöbb szótár úgy definiálja, hogy „az egyik országból egy másik országba történő önkéntes, átmeneti vagy végleges lakhelyváltás”. A bevándorlásnak többféle formája létezik, beleértve a menekültstátuszt, a vándorlást, a külföldi munkavállalást, a külföldi tanulmányokat, a családi összetartozást, a politikai menekülést és a vándorlást a gazdasági okok miatt. A bevándorlás egyik legfontosabb oka az, hogy az emberek jobb életkörülményeket keresnek. A bevándorlók gyakran új kultúrákat tanulnak, új készségeket fejlesztenek és jobb lehetőségeket kapnak.

Asszociációk

 • migráció.
 • menekült.
 • integráció.
 • állampolgárság.
 • szabályozás.
 • kvóta.
 • áttelepülés.
 • utazás.
 • határok.

Szinonimák

 1. Migráció.
 2. Kivándorlás.
 3. Befogadás.
 4. Menekülés.
 5. Imigráció.
 6. Ösztönzés.
 7. Transzferencia.
 8. Áttelepülés.
 9. Átmenet.
 10. Beáramlás.

Példamondatok

 1. Az amerikai bevándorlási törvények megváltoztak az elmúlt években.
 2. Az Egyesült Államokban a bevándorlást szigorú szabályok szabályozzák.
 3. Az elmúlt években sok bevándorló érkezett az Egyesült Államokba.
 4. A bevándorlási hivatalok szigorú vizsgálatokat végeznek az új bevándorlókon.
 5. Az Egyesült Államok bevándorlási politikájának fontos eleme a bevándorlók integrációja a társadalomba.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: