Bevésés szó jelentése

Az elmúlt években a bevésés egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez a technika számos kreatív felhasználási módot kínál, és sokféle módon lehet alkalmazni. De vajon mit jelent pontosan a bevésés? Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bevésés fogalmát, és részletesen áttekintjük, hogyan használhatjuk ezt a technikát.

Lexikológia

Szó bevésés az a folyamat, amikor egy szót vagy kifejezést belefestenek egy műalkotásba, általában a költészet, a művészet vagy a zene területén. A szó bevésés egy olyan technika, amely lehetővé teszi, hogy a művészek kifejezzék az érzéseiket, ötleteiket és gondolataikat. A szó bevésés egy kifinomult technika, amely lehetővé teszi, hogy a művészek kifejezzék az érzéseiket, ötleteiket és gondolataikat, anélkül, hogy túl sok szót kellene használniuk. A szó bevésés lehetővé teszi, hogy a művészek kifejezhessék a gondolataikat és érzéseiket, anélkül, hogy túl sok szót kellene használniuk. A szó bevésés egy olyan technika, amely lehetővé teszi, hogy a művészek kifejezhessék ötleteiket, gondolataikat és érzéseiket, anélkül, hogy túl sok szót kellene használniuk. A szó bevésés segíthet abban, hogy a művészek kifejezhessék gondolataikat és érzéseiket, anélkül, hogy túl sok szót kellene használniuk.

Etimológia

A „bevésés” (angolul: engraving) szó eredete mélyen gyökerezik a régi művészetekben. A bevésés egy olyan technika, amelyet már egyiptomi művészek is alkalmaztak, amikor fából, kőből vagy egyéb anyagokból készítettek műalkotásokat. Az egyiptomi művészek egy különleges vésőt használtak, amely segítségével különböző mintákat véstek az anyagokba. A művészek ezzel az eszközzel képesek voltak az anyagok felületén kialakítani különféle szövegeket és mintákat. A technika elterjedt más kultúrákban is, és ma is népszerű módszernek számít a művészek körében.

Jelentés különböző szótárakban

A bevésés szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bevésés a „művészeti alkotások, épületek, áruk stb. domborítása, faragása vagy ábrázolása”. A Merriam-Webster szótár szerint a bevésés „a domborított műalkotások, épületek, áruk stb. készítésének művészete”. A Cambridge Dictionary szerint a bevésés „a művészi alkotások, épületek, áruk stb. domborításával, faragásával vagy ábrázolásával készített művészet”. Mindegyik szótár közös jellemzője az, hogy a bevésés egy művészeti alkotás vagy építmények domborítására, faragására vagy ábrázolására vonatkozik.

Asszociációk

 • italozás.
 • alkoholfogyasztás.
 • bulizás.
 • szórakozás.
 • koccintás.
 • örömünnep.
 • társaság.
 • közösség.

Szinonimák

 1. issza.
 2. itat.
 3. fogyaszt.
 4. iszik.
 5. kortyol.
 6. kortyolgat.
 7. szürcsöl.
 8. szürcsölget.
 9. részegség.
 10. pohárköszöntő.

Példamondatok

 1. A kisgyerekek nagy örömmel bevésésék az édes süteményt.
 2. Az öregember szívből bevésésék a gyönyörű virágokat.
 3. A házaspár szeretettel bevésésék az üzenetet a falba.
 4. A közösség tagjai örömmel bevésésék a neveiket a közös albumba.
 5. A kislány szórakozva bevésésék a játék babák arcába a szemüveget.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: