Bevonódik szó jelentése

A bevonódás egy szó, amelyet gyakran használnak a nyelvben, de sokan nem tudják pontosan, hogy mit jelent. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bevonódás jelentését, és megtudjuk, hogyan használjuk azt a különböző kontextusokban.

Lexikológia

A szó bevonódik egy olyan kifejezés, amely leírja, hogy valaki részt vesz egy projektben, tevékenységben vagy eseményben. Ez lehet egy fizikai részvétel, ahol valaki fizikailag ott van a projektben, vagy lehet egy érzelmi bevonódás, amikor valaki aktívan részt vesz a projektben, de nem fizikailag jelen van. A szó bevonódik akkor is használatos, ha valaki aktívan részt vesz egy eseményben, de nem fizikailag jelen van. Például, ha valaki egy projektet támogat, akkor bevonódik a projektbe, még akkor is, ha nem fizikailag jelen van. A szó bevonódik akkor is használatos, ha valaki egy projektet támogat, de nem fizikailag jelen van.

Etimológia

A „bevonódik” szó eredete közvetlenül kapcsolódik a francia nyelvhez. A szó eredeti megfelelője a francia „enroler”, amelynek jelentése „besorozni”. A „enroler” szó a francia „enroler” igéből származik, amelynek jelentése „bevonni valamit”. A francia szó eredete a latin „inrolare”-ból származik, amelynek jelentése „bevonni”. A latin szó eredete pedig a „rollus” latin szóból származik, amelynek jelentése „tekerés”, ami egyfajta írásos dokumentumot jelent. Így a „bevonódik” szó eredete közvetlenül kapcsolódik a tekeréssel kapcsolatos írásos dokumentumokhoz.

Jelentés különböző szótárakban

A bevonódás szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bevonódás „a fizikai, kémiai vagy biológiai anyagok egymáshoz való közelítésének folyamata, amelynek során két vagy több részecske, részecskécsoport vagy anyag összeolvad, egyesül vagy összemosódik”. A Cambridge Dictionary szerint a bevonódás „a fizikai, kémiai vagy biológiai anyagok egymáshoz való közelítésének folyamata, amelynek során két vagy több részecske, részecskécsoport vagy anyag egyesül, összeolvad vagy összemosódik”. A Merriam-Webster szótár szerint a bevonódás „a fizikai, kémiai vagy biológiai anyagok egymáshoz való közelítésének folyamata, amelynek során két vagy több részecske, részecskécsoport vagy anyag egyesül, összeolvad vagy összemosódik”.

Asszociációk

– ivás, étkezés, fogyasztás, szomjúság, élvezet, táplálkozás, étel, ital, íz, öröm, energia, frissesség.

Szinonimák

  • elfogad.
  • fogyaszt.
  • megszerzi.
  • költekezik.
  • vásárol.

Példamondatok

  1. A város lakói bevonódtak a közös összefogásba, hogy megvédjék a helyi erdőket.
  2. A közösség tagjai bevonódtak a helyi közösségi programokba.
  3. A társadalom bevonódott a klímaváltozás elleni küzdelemben.
  4. A kormány bevonódott a béke fenntartásába a régióban.
  5. Az iskola diákjai bevonódtak az önkéntes munkába.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: