Bibi szó jelentése

A „bibi” szó egy olyan rövidítés, amelyet sokan használnak a világhálón. Az eredeti jelentése nem mindenki számára egyértelmű, de ez a rövidítés sokféleképpen használható. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „bibi” szóval kapcsolatos három fő jelentését, és megpróbáljuk megérteni, hogy miért használják ezt a rövidítést.

Lexikológia

Szó bibi egy kifejezés, amelyet a nyelvészek használnak ahhoz, hogy jellemezzék egy szó vagy kifejezés megmagyarázhatatlan, képtelen vagy nehezen meghatározható jelentését. Ez azt jelenti, hogy egy szó bibi olyan, amelyet nem lehet megmagyarázni, vagy annyira nehéz meghatározni, hogy a nyelvészek azt mondják, hogy van egy bibi. A szó bibi a szólással kapcsolatos problémákra utal. Például, ha valaki azt mondja, hogy egy szó „különös”, akkor valószínűleg szó bibit ért. A kifejezés használata azt jelenti, hogy a nyelvészek nem tudják megmagyarázni a szó vagy a kifejezés jelentését, és ezért a szó bibi segítségével jelzik, hogy az a fogalom megmagyarázhatatlan.

Etimológia

A „bibi” szó eredete a szanszkrit nyelvből eredeztethető. A szanszkrit szó „bibhatsa” jelentése „félni” vagy „félelem”. A szó elterjedése a 19. századra nyúlik vissza, amikor az angol nyelvben elterjedt szlengként használták. Az angol nyelvben a szó jelentése „félelem” vagy „félelmetes” volt. A szó használata a 20. században elterjedt az amerikai angolban is, ahol a jelentése „nyugtalanító” vagy „zavaró” lett.

Jelentés különböző szótárakban

A Bibi szó egy sok nyelvű szótárban a következő jelentést kapja: „Egy olyan személy, akinek személyisége sokoldalú, aki különféle tevékenységekben jártas, és aki szívesen tölti az idejét különböző kreatív tevékenységekkel. A Bibi szó egyaránt jelenthet személyt, akinek változatos érdeklődése és képességei vannak, és aki különböző tárgyakban is jó, de ugyanakkor képes kreatívan, ötletesen gondolkodni. „.

Asszociációk

 • könyvek.
 • olvasás.
 • mesék.
 • szerelem.
 • fantázia.
 • kaland.
 • kreativitás.
 • álom.
 • képzelet.
 • szabadság.

Szinonimák

 1. Darling.
 2. Sweetheart.
 3. Honey.
 4. Pet.
 5. Dear.
 6. Beloved.
 7. Cutie.
 8. Precious.
 9. Angel.
 10. Treasure.

Példamondatok

 1. Bibi szereti a sütit.
 2. Bibi a legjobb barátom.
 3. Bibi szeret a kertben sétálni.
 4. Bibi ma egy új ruhát vásárolt.
 5. Bibi a legjobb tanuló az osztályban.
 6. Bibi szeret játszani a kutyájával.
 7. Bibi szeret kirándulni a hegyekbe.
 8. Bibi mindig segít a könyvtárban.
 9. Bibi szeret olvasni a könyveit.
 10. Bibi a legjobb táncos a társaságban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: