Bikaviadal szó jelentése

A bikaviadal egy olyan sport, amelyben a bikák összecsapnak egymással. A bikaviadalok régóta léteznek, és mára a világ számos országában számos formában űzik. A bikaviadalok két bikából állnak, akik megmérkőznek egymással. A bikák végső célja, hogy meggyőzzék a másik bikát, hogy ő a legerősebb, és megnyerje a viadalt. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bikaviadalok történetét, szabályait és jelentését.

Lexikológia

A bikaviadal egy olyan sport, amelyben egy bikát és egy birkózót helyeznek egy vágott körbefutó pályára. A bikát a birkózó különböző mozdulatokkal próbálja meg elűzni a körből. A bikaviadal szó eredetileg a 18. században Spanyolországból származik, és a bikák által végzett harci játékokra utal. Azóta a bikaviadal szót világszerte használják a bikaviadalokra, amelyeket a tömeg szórakoztatására és a birkózók versenyzésére szerveznek. Az elmúlt évszázadokban a bikaviadalok különféle formában és mértékben terjedtek el világszerte. Az Egyesült Államokban a bikaviadalok az 1950-es évek óta vannak jelen, és azóta több mint 60 bikaviadal történt az országban.

Etimológia

A „bikaviadal” szó eredete a spanyol „corrida de toros” kifejezésből ered, ami magában foglalja a bikák versengését. A kifejezés az 16. században jelent meg először, és akkoriban már használták. A szó eredetét a középkori Spanyolországban végrehajtott bikaviadalokhoz köthetjük. A bikaviadalokat először a rómaiaknál találjuk meg, ahol a bikákat a gladiatorként használták. A bikaviadalok azonban Spanyolországban váltak igazán népszerűvé, és ma már számos országban rendszeresen tartanak ilyen versenyeket.

Jelentés különböző szótárakban

A bikaviadal szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a bikaviadal egy olyan sport, amelyben egy bika egy vagy több állat ellen harcol. A bikaviadalok szó jelentése a Cambridge Advanced Learner’s Dictionary szerint egy olyan sport, amelyben a bikák összecsapnak egymással, hogy megmutassák, melyikük a legerősebb. A Collins English Dictionary szerint a bikaviadal egy olyan sport, amelyben a bikák összecsapnak egymással, hogy megmutassák, melyikük a legerősebb, és a legjobb harcos.

Asszociációk

Bikaviadalok összekapcsolódnak a spanyol kultúrával, és ez a történelmi hagyomány több száz éve fennáll. A bikaviadalok a spanyolok számára sokkal több mint egy sportesemény; ez egy szimbolikus kifejezése az állóképességnek és a bátorságnak. A bikaviadalok a spanyolok számára jelképesek, amelyek a tiszteletet, a tradíciót és a hagyományt jelentik. A bikaviadalok az életről és a halálról szólnak, és a kockázatvállalás fontosságáról. Az egyetemes érzések, amelyeket a bikaviadalok közvetítenek, a spanyolok számára fontosak. A bikaviadalok egy olyan szimbolikus történetet mesélnek, amely a hősiességről és a bátorságról szól.

Szinonimák

 1. Duel.
 2. Competition.
 3. Challenge.
 4. Contest.
 5. Match.
 6. Showdown.
 7. Joust.
 8. Tilt.
 9. Face-off.
 10. Rivalry.

Antonímák

A „bikavívás” szó antonimái magukban foglalják a békés megoldásokat, mint például a kompromisszumokat, a tárgyalásokat, a békülési erőfeszítéseket, a közvetítést és a megállapodásokat. Ezek az alternatívák komolyan vehetők, ha a felek előnyben részesítik a békés egyezkedést a konfliktusok kezelésére. Az egyezséghez vezető út nemcsak a bizalom és a megértés kialakítását jelenti, hanem a közös célok megvalósításához szükséges közös erőfeszítéseket is. A békés megoldások között olyan eszközök is vannak, mint a például a közös gondolkodás, a közös összefogás, a konfliktusok megelőzése és a konstruktív együttműködés. A békés megoldásokkal kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy a kreatív megoldások, a közös megoldások és a kompromisszumok kulcsfontosságúak lehetnek a konfliktusok kezelésében.

Példamondatok

 1. Bikaviadalokat tartanak világszerte, hogy bemutassák a bikák erősségét és ügyességét.
 2. A bikaviadalokon a bikák egymással versengenek a legjobb teljesítmény eléréséért.
 3. A bikaviadalok szórakoztató és izgalmas programokkal várják a nézőket.
 4. A bikaviadalokon a bikákat szabályok szerint ítélik meg, hogy meghatározzák a győztest.
 5. A bikaviadalokon a győztes bika a legnagyobb tiszteletet kapja.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: