Birizgál szó jelentése

A birizgál szó a magyar nyelvben különös jelentéssel bír. A birizgál szó sokféleképpen használható, de általában a köznyelvben arra utal, hogy valaki összetöri vagy megsemmisíti valamit. Ez a cikk részletesen megvizsgálja, hogy milyen jelentése van a birizgál szónak, valamint bemutatja a különböző kontextusokban használt példákat.

Lexikológia

A birizgál szó egy közép-európai szleng és közmondásos kifejezés. Az eredeti jelentése „megfélemlíteni”, de ma már számos más értelmet is kaphat. Például, ha valaki birizgál valakit, az azt jelenti, hogy kihasználja őt vagy megalázza. A kifejezés gyakran használatos úgy, hogy valaki megpróbál valakit meggyőzni valamiről, amit ő nem akar. Ezenkívül a birizgál szó gyakran használatos arra is, hogy jelölje azt, hogy valaki kihasználja a lehetőségeit, hogy elérjen valamit.

Etimológia

A birizgál szó eredete a közép-európai nyelvekben keresendő. Az eredeti jelentése „bírálni, megbírálni”. A szó gyökerei a török, szláv és német nyelvből erednek. A törökben a birizgál szónak a „bírálni, megítélni” jelentése van. A szláv nyelvekben a szó jelentése „bírálni, kritizálni”. A német nyelvben a szó jelentése „bírálni, megítélni”. A birizgál szó eredetileg a közép-európai nyelvekben volt használatos, de a 20. században elterjedt és elterjedt az angol nyelvben is.

Jelentés különböző szótárakban

A birizgál szó jelentése eltérő lehet a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a birizgál szónak olyan szólást vagy verbális cselekedetet jelent, amely hangosan és tartósan elnyomja valaki más szavait. A Merriam-Webster szótár szerint a birizgál szó olyan hangos és folyamatos verbális interferálást jelent, amely elnyomja valaki más szavait. Az Urban Dictionary szerint a birizgál szó olyan hangos és tartós verbális interferálást jelent, amely elnyomja valaki más szavait, és ez a cselekedet általában két személy közötti vitában fordul elő.

Asszociációk

  • Csillogás.
  • Fény.
  • Tündöklés.
  • Ragyogás.
  • Fényesség.
  • Ékszer.
  • Glamour.
  • Divat.
  • Szépség.
  • Elegáns.

Szinonimák

  1. közvetít,.
  2. szerez,.
  3. közvetítő,.
  4. ügynököl,.
  5. pártol,.
  6. támogat,.
  7. szervez,.
  8. híd,.
  9. közbenjár,.
  10. intermedializál.

Példamondatok

at alkothatunk:

  1. A kislány szeretett birizgálni a kedvenc játékával.
  2. A házaspár szívesen birizgált egymással.
  3. A fiú élvezte, hogy a kutyájával birizgálhat.
  4. A két barát szívesen birizgált egymással a könyvtárban.
  5. Az asszony szeretett birizgálni a kertjében.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: