Birtoklap szó jelentése

A birtoklap egy olyan dokumentum, amely bizonyítja, hogy valaki tulajdonosa egy adott ingatlan vagy birtoknak. A birtoklapok a birtoklás jogát bizonyítják, és az ingatlanokon végzett bármilyen módosításokat is rögzítik. A birtoklapok számos országban elérhetőek, és sokféle információt tartalmaznak, beleértve a birtok méretét, a tulajdonos nevét és a birtokra vonatkozó jogszabályokat.

Lexikológia

A birtoklap olyan dokumentum, amely bizonyítja, hogy valaki tulajdonosa egy bizonyos ingatlan. A birtoklapok számos fontos információt tartalmaznak, beleértve a tulajdonos nevét, a birtokolt ingatlan leírását és helyét, az előző tulajdonosok nevét és dátumát, a birtokolt ingatlan adóját és az ingatlant érintő bármilyen jogi kötelezettséget. A birtoklapok gyakran a tulajdonosok által aláírt közjegyzői okiratok, amelyeket a helyi önkormányzatok állítanak ki. A birtoklapok segítenek a tulajdonosoknak abban, hogy bizonyítsák a tulajdonukat, és jelentősége van a tulajdonosok jogainak védelmében.

Etimológia

A birtoklapok szó számos eredeti jelentéssel rendelkezik, de a legnagyobb jelentőséggel bíró eredete a 12. században, amikor a feudalizmus uralkodott Európában. Ebben az időszakban a birtoklapok kizárólagos jogokat adtak a birtokosoknak a földek birtoklására és használatára. A birtoklapok tartalmazták a birtokos nevét, a birtokolt terület méretét, a használati jogokat és a megengedett tevékenységeket. Ezek a dokumentumok kötelezőek voltak minden földbirtokos számára, és a birtoklapokat a birtokosoknak kellett bizonyítaniuk a birtoklás jogát. A birtoklapok szó ezen eredetéből eredeztethető, ami azt jelenti, hogy egy olyan dokumentum, amely bizonyítja a birtoklás jogát.

Jelentés különböző szótárakban

A birtoklap szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a birtoklap egy olyan dokumentum, amely egy személynek vagy egy szervezetnek bizonyos földterület tulajdonjogát igazolja. Az Oxford English Dictionary szerint a birtoklap egy olyan dokumentum, amely egy személy tulajdonjogát igazolja egy bizonyos földterületen, és amely lehetővé teszi a földterület használatát, a földbirtokos jogait és kötelezettségeit. A Cambridge Dictionary szerint a birtoklap egy dokumentum, amely igazolja, hogy egy személy vagy egy szervezet bizonyos földterület tulajdonosa, és amely lehetővé teszi a földterület használatát, a földbirtokos jogait és kötelezettségeit.

Asszociációk

 • földművelés.
 • arisztokrácia.
 • birtoklás.
 • földhasználat.
 • birtokbavétel.
 • örökség.
 • birtokjog.
 • ingatlan.
 • tulajdon.

Szinonimák

 1. Földtulajdon.
 2. Birtok.
 3. Birtokság.
 4. Földbirtok.
 5. Ingatlan.
 6. Földjegy.
 7. Vadászterület.
 8. Domén.
 9. Birtokos.
 10. Földhasználó.

Példamondatok

 1. Az új birtoklap megmutatja, hogy ki rendelkezik a földterülettel.
 2. A birtoklapokat rendszeresen frissíteni kell, hogy biztosítsuk a tulajdonjogokat.
 3. Az örökösöknek meg kell mutatniuk a birtoklapot, hogy igazolják a tulajdonjogukat.
 4. Az eladóknak be kell mutatniuk a birtoklapot, hogy bizonyítsák a tulajdonjogukat.
 5. A birtoklapok megváltoztatása csak akkor lehetséges, ha minden érintett egyetért.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: