Birtokrendezés szó jelentése

A birtokrendezés egy fontos fogalom a tulajdonjogban. Jelentése segít megérteni, hogy miért fontos ez a koncepció, és hogyan érinti a tulajdonjog gyakorlatát. A cikk röviden bemutatja a birtokrendezés fogalmát, és kifejti annak jelentését.

Lexikológia

A szó birtokrendezés lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok és bérlők megtalálják a közös nevezőt a birtokrendezéssel kapcsolatos kérdésekben. A birtokrendezés olyan folyamat, amely lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok és bérlők megtalálják a közös nevezőt a birtokrendezéssel kapcsolatos kérdésekben. A birtokrendezés megoldást nyújthat a tulajdonosok és bérlők közötti konfliktusokra, amelyek a tulajdonjogok, a birtokhasználat, a közös tulajdonban lévő birtokok és a bérleti díjak közötti viták miatt merülhetnek fel. A birtokrendezés segíthet a birtokok megosztásában, a közös tulajdonban lévő birtokok használatában, a tulajdonjogok meghatározásában, a bérleti díjak meghatározásában, a tulajdonjogok és a birtokhasználat közötti konfliktusok megoldásában, és a tulajdonjogok és a birtokhasználat közötti szerződések megkötésében. A birtokrendezés lehetővé teszi, hogy a tulajdonosok és bérlők megállapodjanak a tulajdonjogok, a birtokhasználat és a bérleti díjak közötti konfliktusok megoldásában. A birtokrendezés egy olyan folyamat, amely segít a tulajdonosoknak és bérlőknek a közös nevező megtalálásában a birtokrendezéssel kapcsolatos kérdésekben.

Etimológia

A „birtokrendezés” szó a 19. században született, amikor a földművelés korszakának befejeződése után a mezőgazdaság újabb fejlődési szakaszába lépett. A birtokrendezés azt jelentette, hogy a földműveseknek újra kellett osztaniuk a földeket, hogy a jól meghatározott célok megvalósításához szükséges legjobb hasznot hozzák ki a mezőgazdasági termelésből. A birtokrendezés olyan technikákat alkalmazott, mint a földek újraszabályozása, a földek újrakezelése, a földek közötti új elosztás, a földek átrendezése, a földek felosztása, a földek újraelosztása, stb. A birtokrendezés azt is jelentette, hogy a földműveseknek újra kellett osztaniuk a földeket, hogy a mezőgazdasági termelés hatékonyabbá tegyék. A birtokrendezés a 19. században vált elterjedtté, és számos országban használták mezőgazdasági és közigazgatási célokra.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a birtokrendezés szó jelentése lehet akár egy földterület szabályozása, akár a tulajdoni jogok és kötelezettségek rendezése. Az előbbi esetben a birtokrendezés a földterület tulajdonlásával, szabályozásával és hasznosításával kapcsolatos tevékenységek összessége. A birtokrendezés célja a földterületek hatékony hasznosítása, a természeti erőforrások megőrzése, a közegészségügyi és környezeti védelem biztosítása, valamint a földterület tulajdonosának és a földterület használóinak érdekeinek összhangban tartása.

Asszociációk

 • földmérés.
 • ingatlan.
 • birtoklás.
 • tulajdon.
 • jog.
 • birtokjog.
 • adásvétel.
 • birtokosítás.
 • közművesítés.
 • birtokviszonyok.

Szinonimák

 1. Földbirtok-rendezés.
 2. Földművelés-rendezés.
 3. Földművelési szabályozás.
 4. Földmérés.
 5. Földmérői felmérés.
 6. Földművelési tervezés.
 7. Földművelési szervezés.
 8. Földszabályozás.
 9. Földrendezés.
 10. Földhasználat-szabályozás.

Példamondatok

 1. A birtokrendezés segít a gazdáknak abban, hogy jobban használják ki a mezőgazdasági területeket.
 2. A birtokrendezés fontos része a földművelésnek.
 3. A birtokrendezés elősegíti a vidékfejlesztést.
 4. A birtokrendezés jelentős mértékben javítja a mezőgazdasági termelés hatékonyságát.
 5. A birtokrendezés hozzájárul a fenntartható mezőgazdaság kialakításához.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: