Boka szó jelentése

A boka a láb alsó részének a csontos közösítő része. A boka a láb legfontosabb mozgási pontja, és egyben a láb legerősebb része. Ennek a közösítő csontnak a különböző szögei, mozgásai és szövetei lehetővé teszik, hogy a lábunk biztosan támogasson bennünket minden mozgás közben. A boka szó jelentése sokféle lehet, de általában a láb csontos közösítő részét jelenti.

Lexikológia

A szó boka a szlengben használt kifejezés, amely arra utal, hogy valaki egy konkrét helyzetben vagy helyen képtelen kimozdulni. Ez azt jelenti, hogy a személy úgy érzi, hogy a helyzet vagy a hely olyan nehéz, hogy nem tudja elhagyni. Ez a kifejezés gyakran akkor használatos, amikor valaki úgy érzi, hogy bizonyos konfliktusokban vagy helyzetekben megragadt, és nem tudja elhagyni. Ez lehet akár egy családi vita, egy munkahelyi konfliktus, vagy bármi más, ami olyan nehéz helyzetet teremt, amelyben a személy úgy érzi, hogy képtelen kimozdulni.

Etimológia

A boka szó eredete visszavezethető az ógörög Βουκολιον (Boukolion), amely a bőr és a csontok közti csontos köteget jelent. Az ógörög szó eredete továbbra is homályba vész, de a szakértők azt feltételezik, hogy a szó a bokák közötti kötőszövetet jelöli. Az ógörög szó elterjedt a latinba, amelynek formája Buccela lett, és ez lett a boka szó alapja. Az angol szó eredete a Buccela szóból származik, amelyet a 14. században használtak. Az angol szó eredeti jelentése „csontos köteg” volt, és a 15. században kezdett el közelíteni a modern jelentéshez. Azóta a boka szó az emberi bokára utal, és az emberek általában az alsó végtagok bokáira értik.

Jelentés különböző szótárakban

A boka szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a boka szó jelentése „az emberi láb alsó része, ahol a láb a térdhez csatlakozik”. A Merriam-Webster szótár szerint a boka szó jelentése „az emberi láb alsó része, ahol a láb a térdhez csatlakozik, és amelyet a csontok, az izmok, a szalagok és a bőr alkot”. Az American Heritage Dictionary szerint a boka szó jelentése „az emberi láb alsó része, amelyet a csontok, az izmok, a szalagok és a bőr alkot, és amelyet a térdhez kötnek”. A Wiktionary szerint a boka szó jelentése „az emberi láb alsó része, amelyet a csontok, az izmok, a szalagok és a bőr alkot, és amelyet a térdhez kötnek”.

Asszociációk

 • könyv.
 • olvasás.
 • szórakozás.
 • könyvtár.
 • kreativitás.
 • írás.
 • tanulás.
 • bölcsesség.
 • tudás.

Szinonimák

 1. Könyv.
 2. Kötet.
 3. Könyvjelző.
 4. Könyvjegyzék.
 5. Katalógus.
 6. Rendelés.
 7. Jegy.
 8. Foglalás.
 9. Leírás.
 10. Leírások.

Példamondatok

 1. Úgy döntöttem, hogy foglalok egy asztalt a bárban ma este.
 2. Ellenőrizd, hogy az általad bérelt szoba még szabad-e a bokával.
 3. A bokában található információk alapján, szabad időpontot foglaltam a múzeumba.
 4. Ellenőrizd az online bokát, hogy megnézd a foglalásaidat.
 5. A bokában találtam egy jó áron repülőjegyet a nyaralásomhoz.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: