Bokszol szó jelentése

A bokszol egy olyan sport, amelyet sokan szeretnek, és amelynek számos előnye van. Ez a cikk bemutatja a bokszol szó jelentését, és azt, hogy milyen előnyei vannak ennek a sportnak. Azt is megvizsgáljuk, hogy hogyan lehet ezt a sportot a mindennapi életünk részévé tenni.

Lexikológia

A bokszolás egy fizikai sport, ami hagyományosan a két versenyző közötti, kontrollált harci eszközök használatát és a testi erőkifejtést jelenti. A bokszolók a bokszolást a képességeik fejlesztésére használják, és a bokszolás egy olyan sport, amely lehetővé teszi a versenyzőknek, hogy fejlesszék ügyességüket, koordinációjukat és erőiket. A bokszolás egy nagyon komplex sport, amely követeli a különböző taktikák és technikák használatát, hogy a versenyzők képesek legyenek elkerülni az ellenfél ütéseit, és megpróbálják őket leütni. A bokszolás egy olyan sport, amely különböző szabályokat és szabályokat követ, és amelyben a versenyzőknek meg kell felelniük a szabályoknak, hogy biztonságosan és hatékonyan harcolhassanak.

Etimológia

A bokszol szó eredete egyértelműen az ógörög „pygmachia” szóra vezethető vissza, ami szintén a híres ógörög bokszoló, Pygmalion-ra utal. A szó maga a „pugnare” latin szóból származik, ami magában foglalja a „csatázni”, „harcolni” és „küzdeni” jelentését. A kifejezés egyaránt használatos volt más harcművészetekre is, mint például a kenjutsu, a judo vagy a karaté. A bokszolók azonban azok, akik a leginkább a „pugnare” szóval azonosíthatók. A bokszolók számára a „pugnare” elsősorban a küzdelem jelentésével bír, ami azt jelenti, hogy egy személy fizikai erővel, ügyességgel és állóképességgel küzd meg más személyekkel.

Jelentés különböző szótárakban

A bokszolás szó jelentése a szótárakban eltérő lehet, de általában összefoglalva valamilyen összecsapásos sportot jelent, amelyben a résztvevők öklözéssel és rúgással küzdenek. A bokszolás a sportok között egyike a legrégebb óta fennállóknak, és a sportág története egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. A bokszolás alapvetően egy kétféle harcművészet, melynek célja, hogy egymással szemben álló két versenyző összecsapásokkal és öklözésekkel győzzön. A bokszolás szabályai szerint a versenyzőknek kesztyűt kell viselniük, amelyek segítenek megvédeni őket a sérülésektől. A bokszolás gyakran a küzdősportok között szerepel, és a versenyzőknek többféle technikával kell rendelkezniük, hogy sikeresen küzdhessenek.

Asszociációk

 • dobozolás.
 • csomagolás.
 • szállítás.
 • raktározás.
 • mozgatás.
 • szortírozás.
 • rendezés.
 • átláthatóság.
 • tárolás.

Szinonimák

 1. vízilabda.
 2. úszás.
 3. korcsolyázás.
 4. úszóverseny.
 5. medencésport.
 6. úszószám.
 7. úszóhajózás.
 8. szinkronúszás.
 9. búvárúszás.
 10. triatlon.

Példamondatok

 1. A bokszoló megmutatta a többieknek, hogy milyen készségei vannak.
 2. A bokszolás segített neki abban, hogy megőrizze az egészségét.
 3. A bokszolás segített neki abban, hogy megőrizze a mentális egyensúlyát.
 4. A bokszolás segített neki abban, hogy jobban koncentráljon a feladataira.
 5. A bokszolás egy hatékony módja annak, hogy megőrizze a testi és lelki egészségét.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: