Boltmező szó jelentése

A boltmező egy modern, közösségi közlekedési megoldás, amely lehetővé teszi a városok közötti közlekedést. A boltmező szó jelentése és annak működése között számos különbség van. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a boltmező szó jelentését és annak működését. Megvizsgáljuk, hogyan működik a boltmező, milyen előnyöket kínál, és milyen kihívásokkal kell szembenéznünk, amikor a boltmezőt használjuk.

Lexikológia

Boltmező lexikológiai meghatározása szerint egy boltmező egy mező, amelyet a boltok létrehoznak és üzemeltetnek a vásárlók számára. Boltmezők általában egy helyen találhatók, ahol a vásárlók számára elérhető termékek és szolgáltatások lehetnek. A boltmezők lehetnek zárt, nyitott, szabadtéri, szabadidős, vagy kombinált rendszerűek. A boltmezők számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek közé tartozik a közeli elérhetőség, a kedvező árak, a kényelmes bevásárlóközpontok, a széles választék, az előre beállított árak és a könnyű hozzáférés. A boltmezők különböző méretűek lehetnek, és a vásárlók számára számos lehetőséget biztosítanak a termékek és szolgáltatások vásárlására.

Etimológia

A boltmező szó eredete a 17. századi angol nyelvből származik. A szó első használata akkor történt, amikor az angolok elkezdtek használni a boltmező szót a városokban található hatalmas területekre. A boltmező szó eredete közvetlenül kapcsolódik a boltív szóhoz, amelyet az emberek használtak arra, hogy megvédjék magukat a szél és az eső ellen, amikor a városokban vásároltak. A boltmező szó az angol boltív szóból származik, amelyet a boltív szóból rövidítettek le. A boltív szó egy szó, amelyet a középkori emberek használtak a hatalmas árnyékot adó szerkezetekre, amelyeket akkoriban a városokban építettek. A boltív szó a bolt és a tív szavak összevonásából származik, és eredetileg azt jelentette, hogy egy árnyékot adó szerkezet. A boltív szóból rövidítve a boltmező szó azt jelentette, hogy egy hatalmas terület, ahol a vásárlók szabadon vásárolhatnak.

Jelentés különböző szótárakban

A boltmező szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a boltmező egy, „a közösségben meghatározott szabályok szerint működő kereskedelmi terület”. A Merriam-Webster szerint a boltmező egy, „egy közösségben meghatározott szabályok szerint működő terület, amelyen a kereskedők és a vásárlók szabadon egyezkedhetnek”. A Cambridge Dictionary szerint a boltmező egy, „egy közösségben meghatározott szabályok szerint működő terület, ahol a vásárlók és a kereskedők szabadon egyezkedhetnek”.

Asszociációk

A „boltmező” szó sokaknak a vásárlási lehetőségek széles skáláját jelenti. Az emberek számára ez a szó sokféle üzletet és szolgáltatást jelent, amelyek egy helyen találhatók. Egy boltmező gyakran egy olyan terület, ahol a vásárlók számos üzletet találhatnak, amelyek különböző termékeket és szolgáltatásokat kínálnak. A boltmezők többnyire kisebb városokban találhatók, de vannak nagyobb városok, ahol több boltmező is található. Ezek a területek általában számos különböző üzlettípust tartalmaznak, beleértve a ruházati üzleteket, élelmiszerboltokat, szórakozási lehetőségeket és számos más szolgáltatást. A boltmezők egyik legnagyobb előnye, hogy a vásárlók számos üzlet közül választhatnak, hogy megtalálják azt, amire szükségük van. Ezek a területek sok más előnnyel is járnak, beleértve a különböző kedvezményeket és akciókat, amelyeket a vásárlók élvezhetnek.

Szinonimák

 1. zárnév.
 2. mezőzár.
 3. védőmező.
 4. biztonsági mező.
 5. védőfal.
 6. védőerő.
 7. övező.
 8. kerítés.
 9. szegélyző.
 10. szakadék.

Antonímák

A „boltmező” szónak számos antonimája van, beleértve a „piacteret”, a „piacot” és a „kereskedőt”. A boltmezők kis, zárt piacok, amelyeket helyi kereskedők üzemeltetnek, és amelyek csak korlátozott termékeket kínálnak. A piacterek nagyobb, nyitott területek, amelyek számos különböző terméket kínálnak, és amelyek általában több kereskedőt is foglalnak magukban. A piacok pedig közepes méretű, zárt területek, amelyeket általában egyetlen kereskedő üzemeltet. Mindannyian különböző termékeket kínálnak, de nem olyan széles körben, mint a piacterek.

Példamondatok

 1. A boltmező tele volt vásárlókkal a nagy ünnep előtt.
 2. Az árukészletünk folyamatosan frissül a boltmezőn.
 3. A boltmezőn számos különböző árucikk közül válogathatnak a vásárlók.
 4. A boltmező egyik sarkában állt a fagyasztott élelmiszerek polca.
 5. A boltmezőn körülnézve számos akciós terméket vehettünk meg.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: