Bonbon szó jelentése

A bonbonok sokak számára egy vidám, színes és édes élményt jelentenek. A bonbonok különböző módokon készülnek, és sokféle ízben és formában elérhetőek. A bonbonok szó jelentése azonban nem mindenki számára egyértelmű. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy a bonbon szó pontosan mit jelent.

Lexikológia

A bonbon egy édesség, amelyet általában cukorból és vízből készítenek. A bonbonok többféle ízben készülhetnek, így a gyümölcsös, csokoládés, krémes és még sok más ízben is megtalálhatóak. A bonbonok számos módon fogyaszthatók, beleértve a különböző színűeket, amelyek különleges ízkombinációkat kínálnak. A bonbonok általában színes csomagolásban érhetők el, amelyek ráadásul sokféle ízt és árnyalatot kínálnak. A bonbonok nagyszerű ajándék is, mivel sokféle ízben kaphatók, így könnyen megtalálható a megfelelő íz a kedvesek számára.

Etimológia

A bonbon szó eredete sokak számára rejtélyes, de azt tudjuk, hogy egy régi francia szó, amelyet a 16. században használtak. A szó eredetét egy olyan francia szóval hozhatjuk összefüggésbe, amelyet „bon bon” -nak neveztek. Ez a szó – amelyet a francia nyelvben „jó” jelent – azt jelentette, hogy jó ízű. Valószínűleg ez a kifejezés alapul szolgált a bonbon szó kialakulásához. A szó eredete továbbra is vitatott, de az általános vélemény az, hogy a bonbon szó valószínűleg a 16. században született.

Jelentés különböző szótárakban

A bonbon szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a bonbon egy „színes, általában cukorral, mézzel vagy más édesítőszerrel készült édesség”. Az American Heritage Dictionary szerint a bonbon egy „színes, általában cukorral vagy más édesítőszerrel készült édesség, amelyet gyakran ízesítenek és díszítenek”. A Merriam-Webster szótár szerint a bonbon egy „általában cukorral vagy más édesítőszerrel készült édesség, amelyet általában színeznek, ízesítenek és díszítenek”. Mindezek alapján összefoglalhatjuk, hogy a bonbon egy színes, általában cukorral vagy más édesítőszerrel készült édesség, amelyet gyakran ízesítenek, színeznek és díszítenek.

Asszociációk

 • édesség.
 • cukorka.
 • színes.
 • gyümölcsízű.
 • csoki.
 • kóla.
 • laktózmentes.

Szinonimák

 1. Candy.
 2. Sweet.
 3. Treat.
 4. Goody.
 5. Confection.
 6. Lollipop.
 7. Succulence.
 8. Fudge.
 9. Caramel.
 10. Marzipan.

Példamondatok

 1. A gyerekek szeretik a bonbonokat.
 2. A bonbonok finom ízeket biztosítanak.
 3. Az üzletben színes csomagolású bonbonokat találsz.
 4. Az ünnepekhez különleges bonbonokat készítenek.
 5. A bonbonok édességet hoznak az életedbe.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: