Boncterem szó jelentése

A boncterem az orvostudomány egyik legősibb szakterülete, amelynek alapja a boncolás, amely a szövettan és a patológia alapját képezi. A boncterem jelentése a boncolás, azaz az elhunyt személyek anatómiai szövettani vizsgálata. A boncterem egy olyan kutatási hely, ahol a szövettan és a patológia kutatása folyik. A boncterem lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy részletesebben megértsék a szövetek és azok szerkezetét, ami segíthet a betegségek megértésében és kezelésében.

Lexikológia

A boncterem egy olyan hely, ahol az orvosok és a tudósok a testeket tanulmányozhatják. A boncterem egy olyan hely, ahol orvosok és tudósok megvizsgálják a testeket, hogy megértsék a betegségeket, a sérüléseket és a test működését. A boncterem egy olyan hely, ahol az orvosok és a tudósok különböző kutatásokat és vizsgálatokat végezhetnek a testeken. A boncteremekben a testeket megvizsgálják, megmérhetik és megfigyelhetik. A boncteremben a betegek holttestéből származó szöveteket is különböző célokra használják. A boncteremben a testeket biológiai, anatómiai és patológiai vizsgálatoknak vetik alá, hogy megértsék a betegségeket és a test működését. A boncteremben a testeket számos módon vizsgálják, beleértve a mikroszkópos vizsgálatokat, a röntgenfelvételeket és a szövettani vizsgálatokat is.

Etimológia

A boncterem szó eredete a régi, latin boncterminus szóból ered, ami magában foglalja a „végállomást” jelentést. A boncterminus szó eredetileg a római tudósok által használt boncterminusokhoz vezethető vissza, amelyeket a tudományos vizsgálatokhoz használtak. A boncterminusokban elvégzett vizsgálatok története egészen az ókori Rómáig nyúlik vissza, ahol csontvázak és embriók tanulmányozására használták a boncterminusokat. Az embriók vizsgálatára a boncterminusokban használtak egy speciális fajta mikroszkópot, amelyet a római tudósok egyik legkorábbi mikroszkópként ismertek. A boncterminusokban végzett vizsgálatokat az ókori tudósok a tudományos kutatásokhoz használták, hogy megértsék az emberi test működését és szerkezetét.

Jelentés különböző szótárakban

Boncterem szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a boncterem egy olyan hely, ahol a boncolást végzik, amely a testek anatómiai vizsgálatát és tanulmányozását jelenti. A Merriam-Webster szótár szerint a boncterem egy hely, ahol a holttesteket vizsgálják és boncolják, hogy megállapítsák a halál okát. A Cambridge Dictionary szerint a boncterem egy hely, ahol a holttesteket vizsgálják, hogy meghatározzák a halál okát. A boncolás ezen folyamatának részletei sokfélék lehetnek, és a boncterem egy olyan hely, ahol ez a folyamat előfordul.

Asszociációk

 • szerelés.
 • javítás.
 • karbantartás.
 • diagnosztika.
 • szerszámok.
 • szabályozás.
 • motorok.
 • műszaki ellenőrzés.

Szinonimák

 1. szolgáltatás.
 2. teljesítmény.
 3. cselekvés.
 4. tettek.
 5. viselkedés.
 6. magatartás.
 7. akció.
 8. művelet.
 9. intézkedés.
 10. kötelezettség.

Példamondatok

 1. A boncteremben a doktorok megvizsgálták a holttestet.
 2. Az orvostanhallgatók a boncteremben tanulták meg a szövettan alapjait.
 3. A boncterem ajtaját két őr őrizte.
 4. A boncterembe csak akkor mehetett be valaki, ha szigorúan betartotta az előírásokat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: