Bontó szó jelentése

A bontó szó sokféle jelentéssel bír, de a legtöbb esetben a fizikai tárgyak megsemmisítését jelenti. A bontásnak számos formája létezik, és többféle célból is alkalmazható. A cikk elmagyarázza, hogy mik a bontás fő jellemzői, és hogyan lehet ezt a folyamatot biztonságosan és hatékonyan végrehajtani.

Lexikológia

A szó bontó olyan szókincs, amely segít a szavak és kifejezések megértésében. A szó bontó egy olyan eszköz, amely segít a szavak és kifejezések jelentésének megértésében. A szó bontó segítségével megérthetjük, hogy egy szó vagy egy kifejezés milyen jelentésekkel bír. A szó bontó lehetővé teszi, hogy megértse az egyes szavak és kifejezések jelentését, és hogy megértsük, hogyan hatnak egymásra a szavak és kifejezések. A szó bontóval megérthetjük, hogy egy szó vagy kifejezés milyen kontextusban használható, és hogy milyen más szavakkal kapcsolódhat össze.

Etimológia

A bontó szó eredete a 19. században nyúlik vissza. Az első feljegyzett használata 1820-ban történt egy amerikai lapban, ahol a szerző egy bontó-műhelyt említett. A szó eredeti jelentése „valaki, aki bontja a felesleges, elavult vagy sérült tárgyakat, hogy újrahasznosítsa az anyagot”. A bontók eredetileg a nehéziparban dolgoztak, ahol a munkájuk a vas és más fémek bontása volt. Az első bontók a bontott anyagokat újrahasznosították, és új tárgyakat készítettek belőle. A bontó szó a 19. század végén terjedt el a szélesebb közönség körében, és ma már sokféle árucikk bontására használják.

Jelentés különböző szótárakban

A bontó szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a bontó szó azt jelenti, hogy egy szó, kifejezés vagy mondat, amely szimbolikusan vagy konkrétan elválasztja vagy különválasztja a két részt, amelyeket egymáshoz viszonyítva értelmezünk. Például, ha azt mondjuk, hogy „egyik oldalról”, akkor azt jelenti, hogy az egyik oldal jobb vagy fontosabb, mint a másik. A Merriam-Webster szótár szerint a bontó szó egy olyan szó, amely megkülönbözteti, különválasztja vagy elválasztja két dolgot. Például, ha azt mondjuk, hogy „egyik oldalról”, akkor azt jelenti, hogy az egyik oldalról nézve különbözik a másik oldaltól.

Asszociációk

 • bontás.
 • újrahasznosítás.
 • környezetvédelem.
 • öko.
 • javítás.
 • szépség.
 • átalakítás.
 • újjászületés.
 • újragondolás.
 • szelektív hulladékgyűjtés.

Szinonimák

 1. válogató.
 2. szelektáló.
 3. kiválasztó.
 4. szűrő.
 5. ítélő.
 6. megítélő.
 7. összegző.
 8. rendező.
 9. összesítő.
 10. összeválogató.

Példamondatok

 1. A bontóban sok használt autó található.
 2. A bontóban számos alkatrész és kiegészítő kapható.
 3. A bontóban sok régi tárgyat lehet találni.
 4. A bontóban értékes régi kincseket is lehet találni.
 5. A bontóban sok értékes alkatrészt lehet megvásárolni.
 6. A bontóban kedvezményes áron lehet alkatrészeket vásárolni.
 7. A bontóban sok olcsó alkatrész kapható.
 8. A bontóban sok régi alkatrész található.
 9. A bontóban sokféle régi autóhoz kapható alkatrész található.
 10. A bontóban számos különböző típusú alkatrész kapható.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: