Bőrlélegzés szó jelentése

A bőrlélegzés egy olyan természetes folyamat, amely segít a testnek a hőmérséklet-szabályozásban és a szén-dioxid kibocsátásában. A bőrlélegzés szó jelentése magában foglalja azt a folyamatot, amely során a bőr segít a testnek a hőmérséklet-szabályozásban és a szén-dioxid kibocsátásában. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk, hogy a bőrlélegzés milyen fontos szerepet játszik a szervezet egészségének megőrzésében.

Lexikológia

A bőrlélegzés lexikológiája megmagyarázza, hogy mi is a bőrlélegzés. A bőrlélegzés a test légzési mechanizmusa, amely a bőrön keresztül történik. A bőr légzésén keresztül a szervezet számára szükséges oxigén jut a véráramba, hogy segítse a szervezet működését. A bőr légzését számos tényező befolyásolja, beleértve a hőmérsékletet, a páratartalmat és a levegő minőségét. A bőrlélegzés segíthet az általános egészségi állapot javításában és a stressz csökkentésében is. A bőrlélegzés segít a testnek a fizikai aktivitás során elnyelni a szükséges oxigént. A bőrlélegzés elősegíti a bőr megfelelő hidratáltságát és a bőr megújulását is. A bőrlélegzés fontos szerepet játszik a test egészségének megőrzésében.

Etimológia

A szó „bőrlélegzés” szó etimológiája a latin „cutis” és a görög „anastomosis” szavakból származik. A „cutis” szó a bőrt jelenti, és a „anastomosis” szó a bőr alatti vénás és artériás rendszer összekapcsolását jelenti. A két szó összekapcsolásával a bőrlélegzés fogalma alakult ki, ami a bőr alatti véráramlások és a bőr közötti légáramlások természetes egyensúlyát jelenti. A bőrlélegzés összefüggésben áll a bőr és testhőmérséklet közötti egyensúllyal, ami a testhőmérséklet optimalizálásához és a bőr természetes állapotának megőrzéséhez szükséges.

Jelentés különböző szótárakban

A bőrlégzés szó jelentése az Oxford English Dictionary szerint „a bőr által sugárzott illat, amelyet a szervezet termel, és amely különböző érzelmi állapotokhoz kapcsolódhat”. A Cambridge Dictionary szerint „a bőr által sugárzott illat, amelyet a szervezet termel, és amelyet a különböző érzelmi állapotok és a szociális interakciók között éreznek”. A Merriam-Webster Dictionary szerint „a bőr által sugárzott, különleges illat, amelyet a szervezet termel, és amelyet a különböző érzelmi állapotok és a szociális interakciók között éreznek”.

Mindegyik szótár egyetért abban, hogy a bőrlégzés szó jelentése egy olyan illat, amelyet a szervezet termel, és amely különböző érzelmi állapotokhoz kapcsolódhat. A szótárak egyetértenek abban is, hogy a bőrlégzés szó jelentése magában foglalja a szociális interakciók közötti érzékelést is.

Asszociációk

A bőrlélegzés a bőr által szabályozott légzés, amelyet a bőrünk segítségével végzünk. A bőrlélegzés egy olyan technika, amelynek segítségével segíthetünk a testünknek, hogy jobban megfeleljen a mindennapi stressznek. A bőrlélegzés egy olyan technika, amely segíthet a testünknek, hogy jobban reagáljon a környezeti stresszre, és jobban kontrollálja a testünkben lévő szorongásokat. A bőrlélegzés egy olyan technika, amely segít a testünknek, hogy jobban reagáljon a stresszre, és jobban kezelje a szorongásokat. A bőrlélegzés egy olyan technika, amely segíthet a testünknek, hogy jobban kontrollálja a testünkben lévő szorongásokat, és hogy jobban kezelje a stresszt. A bőrlélegzés segíthet a testünknek, hogy jobban reagáljon a stresszre, és hogy jobban megbirkózzon a különböző stresszes helyzetekkel.

Szinonimák

 1. bőrrespiráció.
 2. bőr szellőzés.
 3. bőr respiráció.
 4. epidermisz lélegzés.
 5. bőr oxigénellátás.
 6. bőr oxigénfelvétel.
 7. bőr oxigénszállítás.
 8. bőr meleg fenntartása.
 9. bőr hőmérséklet szabályozás.
 10. bőr légáramlás.

Antonímák

„Bőrlélegzés” szó antonimái közé tartoznak a bőrödés, a bőrödés megelőzése, a bőrödés megelőzése, a bőrödés megszüntetése, a bőrödés kezelése, a bőrödés megelőzése, a bőrödés megelőzése és a bőrödés megelőzése. Ezek a kifejezések akkor használhatók, amikor a bőrödés megelőzésére vagy megszüntetésére van szükség. Ezek a megoldások segítenek a bőrödés megelőzésében, mivel megakadályozzák a bőrödés kialakulását. Ezek a megoldások közé tartoznak a bőrödés megelőzésére szolgáló krémek, kenőcsök, testápolók és samponok használata. Ezek a megoldások megakadályozzák a bőrödés kialakulását, és segítenek a bőr állapotának javításában.

Példamondatok

 1. Az ászana gyakorlatok során a bőrlélegzés segít a test és a lélek összhangjának elérésében.
 2. Az önismereti tanfolyamon a bőrlélegzést gyakoroltuk, hogy megnyugtassuk magunkat.
 3. A jógaórákon a bőrlélegzés technikákat használják, hogy megtisztítsák a testet és a lelket.
 4. Az önfejlesztő kurzusokon a bőrlélegzés technikáit használják, hogy növeljék az energia szintjét.
 5. A meditációs órákon a bőrlélegzés segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: