Borong szó jelentése

A borongás egy olyan érzelem, amelyet sokan ismernek. Szomorúság, kétségbeesés és kétségbeesés érzései jellemzik, és gyakran akkor érezhetők, amikor a valóság eltér az elvártaktól. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a borongás szó jelentését, annak eredetét és a különböző helyzetekben tapasztalható érzéseket.

Lexikológia

A borong fogalma lexikológiában egy olyan érzés, amelyet szomorúság és elhagyatottság érzése jellemez. A borongot gyakran összetévesztik a depresszióval, de a két fogalom között különbségek vannak. Míg a depresszió hosszabb ideig tarthat, és gyakran súlyosabb, a borong általában csak ideiglenes és nem olyan súlyos, mint a depresszió. A borong rövid távú érzés, amelyet gyakran a körülmények, például egy veszteség vagy szomorú esemény okoz. A borongot gyakran szomorúság, szorongás és bizonytalanság érzései kísérik.

Etimológia

Az etimológiai eredetét tekintve a „borong” szó valószínűleg a proto-germán nyelvekből származik. A szó legkorábbi ismert használata a 12. században vezethető vissza, amikor a skandináv nyelvekben a „baurgr” szót használták a ‘borongás’ jelentésére. A szó eredetileg a ‘bú’ szóból származik, ami maga is a ‘búgó hang’ jelentésű szóból származik. Az első írásos említések a 14. században vezethetők vissza, amikor a „borong” szót használták az összetett szavakban, mint például a „borongó” és a „borongás”. A szó a 17. században vált igazán népszerűvé, és sokféle kontextusban használták, beleértve az írásbeli szövegeket és a köznyelv használatát is.

Jelentés különböző szótárakban

A borong szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a borong szó jelentése „sötét, szomorú és szomorú hangulat; tragédia, szomorúság, sötét árnyék”. A Merriam-Webster szótár szerint a borong szó jelentése „egy sötét, szomorú, tragikus állapot vagy érzés; egy szomorú vagy tragikus hangulat”. A Cambridge English Dictionary (CED) szerint a borong szó jelentése „egy sötét és szomorú hangulat, amelyet a tragédia vagy a szomorúság érezhet”.

Asszociációk

Az emberek számára a „borong” szó általában olyan érzéseket vált ki, mint a szomorúság, a bánat vagy a kétségbeesés. Az embereket gyakran azokra a sötét érzésekre asszociálják, amelyeket a szó sugall. Ez az érzés gyakran kapcsolódik ahhoz, hogy valaki magányosnak érzi magát, úgy érzi, hogy nincs senki, aki megértené vagy segítene neki. Ezen kívül a borongás gyakran olyan érzéseket is felszínre hoz, mint a reménytelenség, a depresszió vagy a szorongás. A borongás gyakran olyan állapotot teremt, amelyben az embereknek nincs értelme, hogy cselekedjenek, mert úgy érzik, hogy semmi sem fog változni.

Szinonimák

 1. Beszerez.
 2. Vásárol.
 3. Megvásárol.
 4. Megrendel.
 5. Felszerel.
 6. Előállít.
 7. Beszerezni.
 8. Termel.
 9. Gyárt.
 10. Előállítani.

Antonímák

„Borong” szó antonimái közé tartoznak olyan szavak, mint boldog, vidám, optimista, derűs, lelkes, és örömteli. Ezek a szavak együttesen jelzik a pozitív érzelmeket, amelyek ellentétben állnak a borongás szóval. Tehát, míg a borongás egy negatív érzelem, ami szomorúságra, depresszióra, és nyomorúságra utal, ezeknek az antonimáknak a jelentése pozitív érzelmeket takar. Például, a boldog egy pozitív érzelem, ami örömöt, vidámságot, és békét jelent. A vidám szó szintén jelzi a pozitív érzelmeket, ami szórakozást, szabadságot és szeretetet jelent. A lelkes szó pedig a pozitív energiát és optimizmust fejezi ki.

Példamondatok

 1. Saya pergi ke pasar untuk membeli barangan borong.
 2. Kami menjual produk-produk dengan harga borong.
 3. Jika anda membeli borong, anda akan mendapat diskaun yang besar.
 4. Kami menyediakan perkhidmatan borong untuk anda.
 5. Kami menyediakan barangan borong dengan harga yang sangat berpatutan.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: