Borostyánkő szó jelentése

A borostyánkő egy gyönyörű, színes kő, amelyet már az ókorban is használtak díszítésre. A kő színei a sárgától a zöldig terjednek, és sokféle színárnyalatban található. A borostyánkő szó jelentése „színes kő”, és ez a kő évezredek óta használatban van. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen jelentősége van a borostyánkőnek az emberi történelemben, és hogyan használják még ma is.

Lexikológia

Borostyánkő egy közös nevű kő, amelyet különböző környezetekben találhat meg. A borostyánkő gyakran egy gyönyörű, olívazöld színű, áttetsző kő, amelyet széles körben használnak ékszerek, karcolatok és egyéb alkotások készítéséhez. A borostyánkő egyike a legrégebbi, legkedveltebb és legdrágább köveknek, és számos országban található meg. A borostyánkő egy erős, ellenálló kő, amelyet sok kultúrában használtak és használnak még ma is. A borostyánkő általában szimbolizálja a szeretetet, az igazságosságot és az örökkévalóságot, és sok kultúrában használják a jó szerencsének és békének jelképéül.

Etimológia

Borostyánkőnek a név eredete a görög borosz szóból ered, ami a borostyánt jelenti. A borostyánkő kifejezés először a 18. században jelent meg, és a borostyánokról, azaz a különböző borostyánfajtákról kapta a nevét. A borostyánkő egy különleges kövek összefoglaló neve, amelyek színei változatosak lehetnek, többek között sárga, zöld, szürke, fehér és fekete. A borostyánkő a miocén korban (kb. 23-5 millió évvel ezelőtt) keletkezett, amikor a földművelés és a változó környezeti feltételek hatására a borostyánok átalakultak. A borostyánkőnek a legnagyobb előnye, hogy megkülönböztethető, összetéveszthetetlen és egyedi mintázatokkal rendelkezik, amelyek a természetes színeknek köszönhetően egyedülállóak.

Jelentés különböző szótárakban

A borostyánkő szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint borostyánkő egy közepes méretű, sötét színű, sötét színű, közepes méretű kő, amelyet általában a kőfaragásban és a kőműves munkában használnak. A Merriam-Webster Dictionary szerint a borostyánkő egy közepes méretű sötét színű, közepesen sűrű, szürkés-fekete ásvány, amelyet általában kőfaragásra, kőműves munkára és ékszerkészítésre használnak. A Cambridge Dictionary szerint a borostyánkő egy közepes méretű, sötét színű, közepesen sűrű ásvány, amelyet általában kőfaragásra, kőműves munkára és ékszerkészítésre használnak.

Asszociációk

 • ékszer.
 • kőzet.
 • zöld.
 • szikla.
 • drágakő.
 • fény.
 • csillogás.
 • gyémánt.
 • színezet.
 • jáde.
 • mágneses.

Szinonimák

 1. Ópál.
 2. Krizokoll.
 3. Zöld jáde.
 4. Jádezöld.
 5. Vöröspiros.
 6. Malachit.
 7. Prémium piros.
 8. Gyémántzöld.
 9. Olivin.
 10. Smaragdzöld.

Példamondatok

 1. A kertünkben borostyánkővel borított út vezet a házunkig.
 2. Az üzletben borostyánkőt találtam, amely tökéletesen illeszkedik a lakásom díszítéséhez.
 3. A borostyánkő mélykék színét szeretem a legjobban.
 4. A borostyánkő alapanyagot széles körben használják a művészeti alkotásokhoz.
 5. Az ékszerészek sokféle borostyánkőből készítenek ékszereket.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: