Borosüveg szó jelentése

A borosüveg egy olyan üveg, amelyet bor tárolására használnak. A borosüveg különböző méretekben és formákban kapható, és sokféle anyagból készülhet, beleértve a kő, a fa, a műanyag és a fém. A borosüveg különböző méretekben és formákban készül, és számos hasznos funkciót is kínál. A borosüveg szó jelentése abban rejlik, hogy ez az üveg különböző méretekben és formákban készül, hogy megfeleljen a bor tárolásához szükséges követelményeknek.

Lexikológia

A borosüveg egy olyan hagyományos edény, amelyet a bor tárolására és szállítására használnak. A borosüveg szótári definíciója szerint „egy általában közepes méretű, száraz, üvegből készült edény, amelyet a bor tárolására és szállítására használnak”. A borosüveg általában közepes méretű, száraz, üvegből készült edény, amelyet a bor tárolására és szállítására használnak. A borosüvegek lehetnek fémek vagy üvegek, és lehetnek különböző méretekben. A borosüvegek lehetnek egyenes, gömbölyű, kúpos, szögletes, cső alakú, vagy akár különféle színűek is. A borosüveg fogalma azonban nem csak az edényre vonatkozik. A borosüveg fogalma magában foglalja a bor tárolásához használt címkéket, kapszulákat és más hasonló eszközöket is.

Etimológia

A borosüveg eredetét a középkori Európában kell keresnünk. A borosüvegek eredetileg üvegből készült korsók voltak, amelyeket a bor fogyasztásához használtak. Ezeket az üvegeket általában a borászok készítették, és a középkori korsók sokkal kisebbek voltak, mint a mai borosüvegek. Ezek a korsók általában kör alakúak voltak, és a tetejükre különböző színekkel és mintákkal díszítették őket. A korsók tetejét általában egy kupakkal zárták, amely megakadályozta, hogy a bor lefolyjon. Az egyik legősibb borosüveg, amelyet eddig találtak, a 13. századból származik, és a németországi Kölnben találták meg.

Jelentés különböző szótárakban

A borosüveg szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a borosüveg egy olyan üveg, amelyben bor tárolható. A Cambridge szótár szerint a borosüveg olyan üveg, amelyet bor tárolására használnak. Az Oxford Szótár szerint a borosüveg egy olyan üveg, amelyet bor tárolására használnak, és amelynek a tetején egy kupak van.

Asszociációk

 • alkohol.
 • sör.
 • bor.
 • üdítő.
 • koktél.
 • üveg.
 • korsó.
 • pohár.
 • szalag.
 • címke.
 • kupak.

Szinonimák

 1. Palack.
 2. Üveg.
 3. Flakon.
 4. Korsó.
 5. Ampulla.
 6. Kupak.
 7. Dózis.
 8. Tömlő.
 9. Tarisznya.
 10. Kanna.

Példamondatok

 1. A fesztiválon mindenki borosüveget tartott a kezében.
 2. Az ünneplők közösen emeltek fel a borosüvegeket a látványos brindishez.
 3. A borosüvegek színesen világítottak a sötét éjszakában.
 4. A pincében sok értékes borosüveg állt a polcokon.
 5. Az íróasztalon egy üveg borosüveg állt.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: