Bőrosztály szó jelentése

A bőrosztály szó sokféle jelentéssel bír, amelyeket sokféle kontextusban használnak. Az egyik jelentése a szövetkezeti pénzügyi szolgáltatásokban használt szakkifejezés, a másik jelentése pedig egy közösségi szolgáltatás. Az alábbi cikk részletesen bemutatja a bőrosztály szó jelentését, és különböző kontextusokban használt eseteit.

Lexikológia

A szó bőrosztály egy olyan olvasási technika, mely segít abban, hogy könnyebben megértsük egy írásban található mondatokat. A szó bőrosztály azt jelenti, hogy egy szót vagy kifejezést bontunk szét annak értelmezése érdekében. Például, ha egy mondatban találkozunk a kifejezéssel „együttműködő csapatmunka”, akkor a szó bőrosztály segítségével megvizsgálhatjuk a kifejezés összetevőit: együtt, működés és csapatmunka. Ez a technika segít abban, hogy jobban megértsük egy mondat összes kulcsszavát, így jobban megérthetjük a mondat összességét.

Etimológia

A bőrosztály szó eredete visszavezethető az angol bőr szóhoz, ami a tárgyak, például a bőröndök és bőrből készült ruhák, bőr cipők stb. tárolására szolgáló szekrényeket jelent. A szekrényeket a 17. században fejlesztették ki a bőröndök, táskák és más bőr tárgyak szállításához. A bőrosztály szó eredeti jelentése tehát valójában egy bőrből készült szekrény, ami a tárgyak tárolására szolgál. Az első bőrosztályokat a bőröndök, táskák és más bőr tárgyak szállításához használták, de ma már sokféle bőrből készült tárgyak tárolására is használják.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „bőrosztály” a Merriam-Webster szótárban a következőképpen van definiálva: „A bőrosztály egy olyan tudományos rendszer, amely az állatokat osztályokba sorolja, amelyeknek van egy közös jellemzője, például bőrük vagy szőrük szerkezete.” A Oxford English Dictionary szerint a „bőrosztály” a következőket jelenti: „A tudományos rendszer, amely az állatokat osztályba sorolja a bőrük vagy szőrük szerkezete alapján.” A Cambridge Dictionary szerint a „bőrosztály” a következőket jelenti: „A tudományos rendszer, amely az állatokat osztályba sorolja a bőrük vagy szőrük szerkezete alapján.” A Wiktionary szerint a „bőrosztály” a következőket jelenti: „A tudományos rendszer, amely az állatokat osztályba sorolja a bőrük vagy szőrük szerkezete alapján.”.

Asszociációk

 • Központi iroda.
 • Ügyfélszolgálat.
 • Reklamációs folyamat.
 • Ügyintézés.
 • Könyvelés.
 • Pénzügyi számvitel.
 • Adminisztráció.
 • Költségvetési tervezés.
 • Iroda felszerelés.

Szinonimák

 1. Üzleti osztály.
 2. Üzleti részleg.
 3. Üzleti divízió.
 4. Üzleti szakosztály.
 5. Üzleti ágazat.
 6. Üzleti szekció.
 7. Kereskedelmi osztály.
 8. Kereskedelmi részleg.
 9. Kereskedelmi divízió.
 10. Kereskedelmi szakosztály.
 11. Kereskedelmi ágazat.
 12. Kereskedelmi szekció.

Példamondatok

 1. Az új bőrosztály a legmodernebb technológiát használja a bőrbetegségek kezelésére.
 2. A bőrosztálynál elvégzett kezelések segítenek megelőzni a bőrproblémákat.
 3. A bőrosztály szakorvosai rendszeresen tartanak tanfolyamokat a bőrápolás témájában.
 4. A bőrosztályon elérhető szolgáltatások közé tartozik a bőrbetegségek diagnosztizálása és kezelése.
 5. Az orvosok a bőrosztályban minden nap új módszereket tanulmányoznak a bőrbetegségek kezelésére.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: