Borotvaéles szó jelentése

A „borotvaéles” kifejezés gyakran használatos olyan dolgok leírására, amelyek rendkívül élesek és tökéletesen kifinomultak. A kifejezés a borotvához hasonlító éles szélű eszközökre utal, amelyek kellő hozzáértéssel és tökéletes finomsággal készülnek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy pontosan mit jelent a „borotvaéles” kifejezés, és hogyan használható a mindennapi életben.

Lexikológia

A szó borotvaéles jelentése a legmagasabb szintű éles borotvákat jelenti, amelyek a legpontosabb vágást biztosítják. Ezek a borotvák különösen akkor válnak fontossá, amikor a legpontosabb vágásokra van szükség. Ezek a borotvák különösen hasznosak a precíziós munkához, amelyek közé tartozik a hegesztés, a kovácsolás és a csiszolás. Ezek a borotvák különösen hasznosak a precíz vágások elvégzéséhez, amelyeket a legtöbb borotva nem tud elvégezni. Ezek a borotvák különösen hasznosak a munkához, amelyek közé tartozik a fémek vágása és alakítása, a kötések és a csavarok megfelelő méretre vágása. Ezek a borotvák különösen hasznosak a műszaki és ipari munkához, amelyek közé tartozik a precíz vágások elvégzése. Ezek a borotvák különösen hasznosak a számítástechnikai munkához is, amelyek közé tartozik a vezetékek és kábelek vágása és alakítása.

Etimológia

A „borotvaéles” szó eredete a 18. században kezdődött, amikor a borotvák elterjedtek Európában. Az egyik legrégebbi borotva, amelyet széles körben ismertek, a „borotvaéles” nevű volt. A borotvaéles borotva egy olyan kés volt, amely általában egy kőből készült, és egy szögletes kialakítású késfej volt, amelyet a borotváláshoz használtak. A kés különleges kialakítása lehetővé tette, hogy a borotválási művelet gyorsan és egyszerűen végezhető legyen. Az eredeti borotvaéles borotva kés volt, amelyet egy kőből készítettek, de azóta sokféle anyagból készülnek, például acélból, ötvözött acélból, rozsdamentes acélból és másokból.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „borotvaéles” kifejezés általában a legmagasabb fokú éleslátást jelenti. Ez azt jelenti, hogy az objektumok képe tiszta és részletgazdag, amikor a szemünk rájuk néz. A borotvaéles látás lehetővé teszi, hogy a részleteket kiemeljük egy tárgyból, és hogy a legapróbb részleteket is meg tudjuk látni. Ez a képesség hasznos lehet a szakemberek számára, akik a részletekre összpontosítanak. A borotvaéles látás lehetővé teszi, hogy képesek legyünk a legapróbb részleteket is felismerni, ami nagyon hasznos lehet a műszaki tervezés, a kutatás és a különböző szakmákban.

Asszociációk

 • Hajvágás.
 • Bőrápolás.
 • Biztonságos használat.
 • Fodrászszalon.
 • Acélkések.
 • Bőrbarát anyagok.
 • Hosszantartó eredmények.

Szinonimák

 1. Hajvágó.
 2. Hajnyíró.
 3. Hajvágó kés.
 4. Hajnyíró kés.
 5. Hajformázó.
 6. Hajszabász.
 7. Hajnyíró olló.
 8. Hajnyírás.
 9. Hajszabályozó.
 10. Hajnyíró eszköz.

Példamondatok

 1. Minden reggel használom a borotvaéles borotvámat, hogy tökéletes borotválkozási eredményt érjek el.
 2. Az új borotvaéles borotvám tökéletesen sima borotválkozást biztosít.
 3. A borotvaéles borotvám sokkal jobb, mint a régi.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: