Borozás szó jelentése

A borozás egy olyan kulturális szokás, amelyet szerte a világon kedvelnek. A borozás nem csak a bor fogyasztását jelenti, hanem a bor kultúrájával és hagyományaival is jár. A borozás szó jelentését tekintve, a borozás a bor fogyasztását jelenti, de ugyanakkor a bor fogyasztásának sokkal több módja is létezik. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen módokon lehet borozni, és hogy milyen szokások kapcsolódnak a borozáshoz.

Lexikológia

Szó borozás egy olyan szórakoztató játék, amely a bor evésének és fogyasztásának kombinációjával jár. A játékosok egy táblát, vagy táblát közösen használnak, amely különböző borokat és étkezési lehetőségeket tartalmaz. A játékosoknak meg kell választaniuk egy bort és egy ételt, amelyeket kombinálnak, és meg kell próbálniuk megtalálni a tökéletes harmóniát. A játékosoknak lehetőségük van különböző borokat és ételkombinációkat kipróbálni, hogy megtalálják a tökéletes ízkombinációt. A játék során a játékosoknak lehetőségük van megosztani és megvitatni egymás választásait, hogy megtalálják a tökéletes ízkombinációt. A játék végén a játékosok megoszthatják a tapasztalataikat, és megtudhatják, melyik bor és étel kombinációja volt a legjobb.

Etimológia

A „borozás” szó eredete végül a 16. században nyúlik vissza, amikor a franciák elkezdték használni a „boire” kifejezést, amely azt jelentette, hogy „ivni”. A francia nyelvben a „boire” szó sokféle italra utalt, de különösen a borra. A kifejezés hamarosan elterjedt más nyelvekben is, így a „borozás” szó, amely ma is használatos, az eredeti francia kifejezésből származik.

Jelentés különböző szótárakban

A szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a borozás „a bor fogyasztásának és élvezetének szertartása”. Az Oxford English Dictionary szerint a borozás „egy baráti társaságban való borivás”. Az American Heritage Dictionary szerint a borozás „egy baráti társaságban való borivás, amelynek célja, hogy élvezetet és kikapcsolódást nyújtson”. Mindegyik szótár úgy fogalmaz, hogy a borozás az élvezet és a kikapcsolódás kombinációja.

Asszociációk

 • kertészkedés.
 • ásás.
 • kapálás.
 • talajművelés.
 • öntözés.
 • magvetés.
 • szántás.

Szinonimák

 1. fárasztás.
 2. kutatás.
 3. körözés.
 4. szondázás.
 5. szemlézés.
 6. szivatás.
 7. túrázás.
 8. vadászat.
 9. kutakodás.
 10. vadászkodás.

Példamondatok

 1. Az öreg bácsi szívesen borozott a barátaival a kocsmában.
 2. Az éjszakai borozások a közös élményeket erősítették.
 3. A karácsonyi borozások mindig nagy sikerrel zárultak.
 4. A hosszú borozások után mindig megfáradtunk.
 5. A születésnapjára rendezett borozásra mindenki jól érezte magát.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: