Bőségszaru szó jelentése

A bőségszaru szó egy olyan kifejezés, amely a tárgyak túlzott felhalmozását jelöli. A kifejezés a fogyasztói társadalom által támogatott túlzott felhalmozási szokásokra utal, amelyek a környezeti terhelés növekedéséhez vezethetnek. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a bőségszaru szó jelentését, annak eredetét, és hogy milyen hatással van a társadalomra és a környezetre.

Lexikológia

A bőségszaru szó lexikológiájának megértése érdekében először meg kell határozni, hogy mi is ez. Bőségszaru egy olyan szó, amelyet a nyelvészek azzal a jelentéssel azonosítanak, hogy „valami állandóan történik, és ezt mindenki számára láthatóvá teszi”. Ezt a kifejezést általában arra használják, hogy leírják azt az állapotot, amikor egy helyen nagyon sok dolog történik egyszerre, ami mindenki számára látható. Például, ha egy színházi előadás megtelt, és a nézők szinte mindenhol állnak a színpadon, akkor ezt bőségszarunak nevezik.

Etimológia

A „bőségszaru” szó eredete a 16. századig vezethető vissza, amikor az angolban a „bounty” szó jelentése „bőség” volt. A „bounty” szó eredetileg a francia „bonte” szóból származik, ami maga is a latin „bonus” szóból származik, ami jelentése „jó”. A „bőségszaru” szó eredetileg azt jelentette, hogy egy adott helyen, vagy eseményen sok jó dolog van. Az idők folyamán a szó jelentése változott, és azt jelenti, hogy sok dolog van egy helyen, de nem biztos, hogy mindegyik jó minőségű.

Jelentés különböző szótárakban

A bőségszaru szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a bőségszaru egy olyan kifejezés, amelyet azzal a jelentéssel használnak, hogy „túl nagy, túl sok vagy túl sok”. A Collins szótár szerint a bőségszaru szó jelentése „túl sok, túl sok, túl sok”. A Cambridge szótár szerint a bőségszaru „túl sok, túl sok, túl sok, túl sok”. A The Free Dictionary szerint a bőségszaru „túl sok, túl sok, túl sok, túl sok, túl sok, túl sok”. Az Oxford szótár szerint a bőségszaru egy szó, amelyet a túlzott mennyiség jelentésére használnak.

Asszociációk

A bőségszaru szó sokak számára a szórakozást és a jókedvet jelenti. Az emberek szeretik használni ezt a kifejezést, hogy jelezzék, hogy egy adott helyzetben rengeteg dolog történik, és sok dolog történhet. A bőségszaru szó számos lehetőséget jelent, mivel nagyvárosokban és kisebb városokban is használják. Az emberek szeretik használni ezt a szót, hogy jelezzék, hogy a környezetükben sok dolog történik, és sok dolog történhet. A bőségszaru szó egyfajta pozitív asszociációt jelent az emberek számára, mivel azt jelenti, hogy van sok lehetőség, és sok dolog történhet. Ez az asszociáció arra is utal, hogy amikor az emberek számára bőségszaru helyzeteket biztosítanak, akkor azok sokkal jobb helyzetben vannak, mint amikor csak egy lehetőségük van.

Szinonimák

 1. Jóllakottság.
 2. Töménytelenség.
 3. Gondtalanul.
 4. Bőségben.
 5. Költekezés.
 6. Túlzás.
 7. Túlzott.
 8. Túlzott fogyasztás.
 9. Költekezés.
 10. Költekezés.

Antonímák

„Bőségszaru” antonimái magukban foglalják a szegénységet, a fogyatékosságot, a hiányt és a szűkösséget. Azok, akiknek nincs elég anyagi javai, szegények, és ez a szó magában foglalja a hiányt és a szűkösséget. Azok, akiknek fizikai vagy mentális fogyatékosságuk van, szintén szegények, és ez a szó magában foglalja a fogyatékosságot. Azok, akiknek nincs elég javai, hogy elérjék a szükséges dolgokat, szegények, és ez a szó magában foglalja a hiányt és a szűkösséget. Szóval, bőségszaru antonimái közé tartozik a szegénység, a fogyatékosság, a hiány és a szűkösség.

Példamondatok

at írni.

 • A konyhában bőségszaru terített az asztalon.
 • Az ünnepi lakoma egy igazi bőségszaru volt.
 • A bőségszaru a piacokon szombatonként megtalálható.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: