Boszorkányság szó jelentése

A boszorkányság egy olyan szokás, amely központi szerepet játszik a sok kultúra ősi hiedelmeiben és történeteiben. A boszorkányság fogalma sokféleképpen értelmezhető és jelentéstartalma változhat kultúrától függően. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a boszorkányság szó jelentését és a kapcsolódó hiedelmeket.

Lexikológia

A boszorkányság szó lexikológiája egy olyan tudományág, amely a boszorkányság szó jelentését és használatát vizsgálja. A boszorkányság szó jelentése sokféle lehet, és a kontextustól függően változhat. A boszorkányság szó általában a mágikus képességekhez, a varázsláshoz és a misztikához kapcsolódik. A boszorkányság szó használata különböző kultúrákban eltérő lehet, és általában a kultúra által meghatározott jelentéseket foglalja magában. A boszorkányság szó lexikológiájának célja megérteni a boszorkányság szó jelentését és használatát a különböző kultúrákban.

Etimológia

A szó eredete visszavezethető a 14. században használt angol szó, „wicche” szóra, amelyet a germán „wicken” szóból származtatnak. A „wicche” szó jelentése „átkot mondani”, és általában a varázslásokhoz, illetve a boszorkányokhoz kapcsolódott. A szó eredete a germán és a német nyelvekben gyökerezik, és a „wicken” szót a germán „wih” szóból származtatják, amelyet „tudás” vagy „szellemi erő” jelentéssel ruháznak fel. A „wicche” szóval összefüggésben a „wih” szó jelentése is „átkot mondani” lett. Az ógörög nyelvből származó „witch” szó is hasonló jelentéssel bír, amelyet a „mágia” vagy „varázslás” kifejezésekkel állítanak párhuzamba.

Jelentés különböző szótárakban

A boszorkányság szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a boszorkányság szó jelentése „a varázslás vagy más misztikus cselekedetek gyakorlása, valamint a boszorkánysággal kapcsolatos kultúra, szokások, hitrendszer és képzetek”. A Merriam-Webster Dictionary szerint a boszorkányság szó jelentése „a tudományok és a misztikus erők kombinációjából származó képességek vagy képességek, amelyeket általában a gonosz és a sötét erőkkel hoznak összefüggésbe”. Az American Heritage Dictionary szerint a boszorkányság szó jelentése „a tudományok, a misztika és a sötét erők kombinációjából származó képességek, amelyeket általában a gonosz és a sötét erőkkel hoznak összefüggésbe”.

Asszociációk

A boszorkányság sokféle asszociációt vált ki az emberekből. A boszorkányság egy olyan hiedelem, amelyet sok kultúrában megtalálhatunk, és amelyet a világ különböző részein más-más módon értelmeznek. Sok embernek a boszorkányság azt jelenti, hogy valaki képes bizonyos mágikus erők által előidézett eseményeket előidézni. Mások szerint a boszorkányság egy olyan képesség, amely segít a személynek abban, hogy bizonyos dolgokat megértsen és előre lásson. Mások szerint a boszorkányság egy olyan dolog, amelynek köszönhetően személyes erőforrásokat nyerhetünk, amelyek segítenek a problémák megoldásában és a célok elérésében. A boszorkányság általában sötét és félelmetes dolgokkal asszociálódik, de ez nem feltétlenül igaz. A boszorkányság többnyire pozitív dolgokkal is jár, mint például a bölcsesség, a szeretet és a biztonság.

Szinonimák

 1. Varázslás.
 2. Óriási.
 3. Mágia.
 4. Titokzatos.
 5. Misztikus.
 6. Paranormális.
 7. Száműzetés.
 8. Tündérség.
 9. Szellemi.
 10. Különös.

Antonímák

A boszorkányság sokak számára meglehetősen kényes téma, amelyet sokan elutasítanak, és amelynek számos antonimája van. Azok, akik gyakran használják a boszorkányság szót, gyakran azt gondolják, hogy a boszorkányság kizárólag a gonoszsággal és a sötétséggel jár együtt. Ez azonban messze nem igaz. A boszorkányság sokféle dologra utalhat, beleértve a kreatív varázslást, a természetes gyógyítást, a szabad gondolkodást és a spirituális fejlődést is. Azok számára, akik elfogadják a boszorkányságot, közös antonimái közé tartozik a varázslat, a spirituális erő, a természetesség, a tudás és a szeretet. Ezek a fogalmak kölcsönösen kiegészítik egymást, és együtt alkotnak egy teljesebb képet a boszorkányságról.

Példamondatok

 1. A boszorkányság régóta a középkori Európa alvilágának része.
 2. Az emberek régen csodálatos boszorkánysággal táplálták a fantáziájukat.
 3. A boszorkányság többnyire meglehetősen sötét és különös dolgokkal foglalkozik.
 4. A boszorkányság sokféle formában jelenik meg a különböző kultúrákban.
 5. A boszorkányság gyakran előfordul a mítoszokban és legendákban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: