Bronzérem szó jelentése

Az elmúlt évszázadokban a bronzérem szó egyre inkább a dicsőség és a siker szinonimájává vált. A bronzérem egyfajta elismerést jelent, amelyet azok kapnak, akik valamilyen versenyen vagy versenyen szereznek. A bronzérem eredete régóta visszanyúlik az ókori Görögországba, ahol a bronz érmék először megjelentek. Azóta a bronzérem szó jelentését sokféleképpen értelmezték, de a legtöbb esetben a siker és a dicsőség szinonimájaként használják.

Lexikológia

Az arany, ezüst és bronzéremek az olimpiai játékokon értékelik a versenyzők teljesítményét. A bronzérem a harmadik helyezettet jelöli, és ez a legkevésbé értékes érem az olimpiákon. A bronzérem elnyerése egy olyan teljesítményt jelent, amely a legjobbak között van, és ez egy igazi elismerés. A bronzérem elnyerése jelentős személyes elismerést és örömet jelent a versenyzőnek, és ez egy életre szóló emlék. Azok, akik bronzéremeket nyernek, büszkén viselik ezt a jelvényt, amely megmutatja a világnak, hogy képesek a legjobbak között teljesíteni, és hogy bizonyították, hogy képesek a legmagasabb szinten versenyezni.

Etimológia

Az eredeti „bronzérem” szó a latin ‘brontes’ szóból ered, ami ‘villám’ szót jelent. A szó először a régi görögöknél jelent meg, akik használták a ‘bronzes’ szót ahhoz, hogy egyfajta művészi ábrázolást jelezzenek, ami a villámokat jelképezte. A görögök használták a kifejezést akkor is, amikor a bronzöntéshez hasonló technikákat alkalmaztak a művészi alkotások elkészítéséhez. A bronzérem kifejezés a középkorban is használatos volt, akkoriban azonban a bronzöntést használták különféle művészi alkotások elkészítéséhez, beleértve a mérnöki műveket is, mint például a kapuk, tornyok és kürtök.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban a „bronzérem” szó jelentése a következő:

„Bronzérem” egy szó, amely egy olyan érmét jelöl, amelyet bronzból készítenek. A bronz egy fémötvözet, amelyet réz és ólom keverésével készítenek. A bronzérmék gyakran díszítő célokra használják, és gyakran elismerésként adnak díjat. Bronzérméket is használhatnak a társadalmi és sporteseményeken való részvétel jutalmazására. A bronzérmék számos formában és méretben elérhetők, és gyakran díszítő virágokkal, szövegekkel és más díszítő elemekkel rendelkeznek.

Asszociációk

 • Napozás.
 • Strand.
 • Napfény.
 • Szolárium.
 • Arcfény.
 • Bronz bőr.
 • Szépség.

Szinonimák

 1. Bronzolt.
 2. Bronzozott.
 3. Bronzált.
 4. Bronzírozott.
 5. Bronzként festett.
 6. Bronzolta.
 7. Bronzalakkal bevonva.
 8. Bronzálás.
 9. Bronzozva.
 10. Bronzozott festéssel.

Példamondatok

 1. A napfényben sütkérezve szerettem volna, hogy a bőröm bronzérem legyen.
 2. A fürdőkádban ülve szerettem volna, hogy a bőröm bronzérem legyen.
 3. A szabadban sétálva szerettem volna, hogy a bőröm bronzérem legyen.
 4. A parton feküdve szerettem volna, hogy a bőröm bronzérem legyen.
 5. A vízparton ücsörögve szerettem volna, hogy a bőröm bronzérem legyen.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: