Brutális szó jelentése

A brutális szó sokféle jelentéssel bír, amelyek a kultúráktól, a hagyományoktól és a szituációtól függenek. A szó eredeti jelentése a „kegyetlen” szóval azonos, de más kultúrákban megjelenő jelentései is lehetnek. A cikk kifejti, hogy a brutális szó milyen jelentéseket hordozhat a különböző kultúrák és helyzetek között.

Lexikológia

Az „szó brutális” egy olyan kifejezés, amelyet a legtöbb ember a nagyon erőszakos, kegyetlen és szörnyű cselekedetekhez kapcsol. A brutális szó jelentése magában foglalja a fizikai erőszakot, a vérontást és a szörnyűséges cselekedeteket. A brutális szót gyakran használják azzal a céllal, hogy leírják, hogy valami nagyon kegyetlen és szörnyű volt. A brutális szót sokféle kontextusban használhatjuk, például ha valaki erőszakot alkalmazott egy másik személy ellen, akkor azt mondhatjuk, hogy brutális volt. Az is lehet, hogy a brutális szót használjuk, hogy leírjuk egy bűncselekmény brutális természetét.

Etimológia

A kifejezés „brutális” eredete visszavezethető az ókori Római Birodalomra. A szó eredetileg a latin „brutus” szóból ered, amely az akkori rómaiak számára azt jelentette, hogy „gyönyörű”, „erős” vagy „erőteljes”. A kifejezés egyre népszerűbbé vált a köznyelvben, és általánosan használták, hogy leírják az erőteljes embereket, akik képesek voltak az erőszakra és a vérontásra. A szó idővel azzá vált, amit ma ismerünk, ami azt jelenti, hogy „szörnyű”, „kegyetlen” vagy „vad”.

Jelentés különböző szótárakban

Brutális szó a legtöbb szótárban erőszakos, durva, kegyetlen és fenyegető jelentéssel bír. A Merriam-Webster szótár szerint a brutális szó jelentése „valami olyan erőszakos, durva, kegyetlen vagy fenyegető”. A Cambridge szótár szerint a brutális szó jelentése „valami nagyon durva, kegyetlen, erőszakos vagy fenyegető”. A Collins English Dictionary szerint a brutális szó jelentése „valami erőszakos, durva, kegyetlen vagy fenyegető”. Minden szótár megerősíti, hogy a brutális szó erőszakos, durva, kegyetlen és fenyegető jelentéssel bír.

Asszociációk

 • erőszakos,.
 • durva,.
 • kegyetlen,.
 • szörnyű,.
 • véres,.
 • fájdalmas,.
 • szomorú,.
 • vad,.
 • elkeseredett,.
 • tragikus.

Szinonimák

 1. Kegyetlen.
 2. Durva.
 3. Erőszakos.
 4. Fájdalmas.
 5. Kíméletlen.
 6. Sértő.
 7. Vad.
 8. Barbar.
 9. Agresszív.
 10. Könyörtelen.

Példamondatok

 1. A brutális támadás sokkoló volt.
 2. A brutális őszinteség néha megrémítette a barátaimat.
 3. A brutális igazságtalanság elkeserített engem.
 4. Az a brutális gyilkosság megdöbbentette a közösséget.
 5. A brutális kínzások végül a halálba vezettek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: