Búbánatos szó jelentése

A búbánatos szó sokféle értelemben használatos az angol nyelvben. A szó eredete a 16. században vezethető vissza, és sokféle értelemben használják, és az érzelmi állapotoktól a fizikai állapotokig terjedhet. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a búbánatos szó jelentését, és bemutatjuk a különböző kontextusokban használt szinonimáit.

Lexikológia

A búbánat egy olyan érzelem, amelyet mindannyian megélhetünk. Ez a szó magában foglalja a keserűséget, a bánatot és a szomorúságot. A búbánat egy olyan érzés, amely egy személy lelkében jelenik meg, még akkor is, ha külsőleg egyáltalán nem mutatja ki. A búbánatos szó használata azt jelenti, hogy valaki mélyen szomorú és bánatos. Ez az érzés általában olyan helyzetekben jelenik meg, amikor személyes veszteséget szenvedünk, amikor szeretteink elveszítik életüket, vagy amikor egy kapcsolat megszakad. A búbánatos szó használata azt jelenti, hogy valaki érzelmileg megviselte az adott helyzetet, és érzékenyen reagált rá.

Etimológia

A búbánatos szó eredete a 16. századi angolban található. A szó először a 1530-as években jelent meg, amikor is a tragikus sorsú szereplők számára használták. A szó eredetileg a tristesse (szomorúság) szóból származik, ami a triste (szomorú) szóból ered. A búbánatos szót gyakran használták a tragikus történetekben, amikor az írók szerették volna kifejezni a szereplők szomorúságát. A búbánatos szót is sokféleképpen használták a történetekben, de a legtöbb esetben arra utalt, hogy a szereplők tragikus sorsúak és szomorúak.

Jelentés különböző szótárakban

A búbánat fogalmát sok különböző szótárban megtaláljuk. A Merriam-Webster szótár szerint a búbánat „kifejezi a szomorúságot, a mély szomorúságot, a szomorúságot, a szomorúságot, a bánatot vagy a bánatot”. A Cambridge szótár szerint a búbánat „a mély szomorúság, a mély szomorúság, a bánat, a bánat, a szomorúság vagy a fájdalom érzése”. Az Oxford szótár szerint a búbánat olyan érzés, amelyet a szomorúság, a bánat, a szomorúság vagy a fájdalom okoz. A Collins szótár szerint a búbánat „a mély szomorúság, a bánat, a szomorúság vagy a fájdalom érzése”. Az Urban Dictionary szerint a búbánat „a mély szomorúság és a bánat érzése”.

Asszociációk

 • szomorú.
 • elveszett.
 • keserű.
 • szomorkás.
 • magányos.
 • elhagyatott.
 • bánatos.
 • tragikus.

Szinonimák

 1. Melankolikus.
 2. Szomorú.
 3. Kedvetlen.
 4. Elszomorított.
 5. Zúgolódó.
 6. Elkeseredett.
 7. Lehangoló.
 8. Kétségbeesett.
 9. Bánatos.
 10. Sajnálkozó.

Példamondatok

 1. A gyerekek búbánatosan álltak a szüleik előtt, amikor megtudták, hogy elutaznak.
 2. A kislány búbánatosan ült a sarokban, miután meghallotta a szomorú hírt.
 3. Az anya búbánatosan nézte a kisfiát, ahogy elindult az iskolába.
 4. A fiú búbánatosan búcsúzott a barátaitól, mielőtt elment volna.
 5. A kutya búbánatosan ugatott, ahogy az új gazdája elment.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: