Buckás szó jelentése

A „buckás” szó egy gyakran használt kifejezés, amelyet a hétköznapi beszédben és írásban használnak. E cikk megvizsgálja a szó jelentését, valamint a helyes és helytelen használatait.

Lexikológia

A buckás szó lexikológiája egy különleges terület, amely a szó jelentésének és használatának tanulmányozására összpontosít. A buckás szó egy olyan szó, amelynek jelentése függ az egyéni kontextustól és a közösségtől. A buckás szavak egymással szemben állhatnak, és egyes szavak többféle jelentéssel is bírhatnak. A buckás szavak gyakran olyan közösségekben használatosak, ahol a közösség tagjai között átadott tudásról van szó. A buckás szavak gyakran szleng- vagy slangkifejezések, amelyeket a közösség tagjai használnak, hogy kifejezzék a helyi kultúra sajátos vonásait.

Etimológia

A „buckás” szó eredete sok kutató szerint a 18. századi angolban található „boke” szóra vezethető vissza. A „boke” szó az angol „boke” szóból származik, ami közvetlenül a német „Buckel” szóra vezethető vissza. A német „Buckel” szó egy középfelnémet kifejezésből származik, amely a „bucol” szóból származik, amely magában foglalja a „buchen” szót, ami azt jelenti, hogy „görbülni”. A „buchen” szó eredete egy görög szó, a „bouchein”, ami magában foglalja a „boucho” szót, ami azt jelenti, hogy „görbülni”. A „boucho” szó eredete egy ősi indoeurópai szó, a „bheug-„, ami magában foglalja a „bheugo” szót, ami azt jelenti, hogy „görbülni”.

Jelentés különböző szótárakban

A buckás szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a buckás szó jelentése „rendellenesen kiemelkedő”, míg a Cambridge szótár szerint „valamivel borított, mint például a bőr, ami összefüggő domborulatokkal rendelkezik”. A Coventry szótár szerint a buckás szó jelentése „bármilyen felület, amely egyenetlen, hullámos, domború vagy bármilyen más módon megemelkedik”. Az Oxford szótár szerint a buckás szó jelentése „valamilyen anyagból készült, amelynek felülete egyenetlen, hullámos, domború vagy bármilyen más módon megemelkedik”.

Asszociációk

Az emberek számára a „buckás” szó általában egy szórakoztató és színes képet idéz fel. A „buckás” szó sokak számára pozitív asszociációkat vált ki, amelyek a következők lehetnek: színek, ízek, illatok, hangok és textúrák. A „buckás” szó általában olyan élményekhez kapcsolódik, mint a közös étkezések, a kirándulások, a horgászat és a szórakozás. Számos embernek a „buckás” szó egyfajta játékos és színes képet idéz fel, amely tele van életörömmel és boldogsággal. A „buckás” szó általában olyan dolgokhoz kapcsolódik, amelyek örömet okoznak az embereknek, és ez az érzés átjárja őket.

Szinonimák

 1. Tömött.
 2. Tele.
 3. Telt.
 4. Szoros.
 5. Telített.
 6. Töltött.
 7. Feszes.
 8. Megtöltött.
 9. Tömör.
 10. Zsúfolt.

Antonímák

A buckás szónak számos antonimája van. Ezek közé tartozik a sima, a fényes, a sík, a domború, a lapos és a hullámos. Ezek a szavak különböző módokon ismertethetők meg. Az például, hogy a sima általában egyenletes, homogén felületet jelent, míg a buckás felületek sok különböző méretű és alakú dombokból és völgyekből állnak. A fényes felületek fényesek és csillogóak, míg a buckás felületek általában mattak és szürkék. A sík felületek egyenletesek és síkfelületek, míg a buckás felületek általában görbe felületek. A lapos felületek szinte teljesen sík felületek, míg a buckás felületek általában görbe felületek. A hullámos felületek kis hullámokból állnak, míg a buckás felületek általában több dombból és völgyből állnak.

Példamondatok

 1. A buckás úton a kocsi lassan haladt.
 2. Mindenki szeretett a buckás földeken sétálni.
 3. A buckás járdán számtalan kacsa sétált.
 4. A buckás úton a kövek nagyok voltak.
 5. A buckás út mentén sok madár fészkelte magát.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: