Búcsúkihallgatás szó jelentése

A búcsúkihallgatás egy fontos rítus, amelyet sok kultúrában használnak a búcsúzók és az elbúcsúzottak közötti kapcsolat megerősítésére. A búcsúkihallgatás egyik legfontosabb eleme a búcsúzók és az elbúcsúzottak közötti kölcsönös elismerés és megértés. A cikk megvizsgálja a búcsúkihallgatás szimbolikus jelentését és annak szerepét a kultúrákban.

Lexikológia

A búcsúkihallgatás szó lexikológiája egy olyan kifejezés, amely azokat a szokásokat és rítusokat jelöli, amelyeket a közeli barátok és családtagok a halál bekövetkezte után végeznek. Ezek a rítusok és szokások különböző kultúrákban eltérőek lehetnek, de általánosan elfogadott, hogy a búcsúkihallgatás egy utolsó búcsút jelent a szeretteiknek. A búcsúkihallgatás szó magában foglalja a gyászolók egymás közötti támogatását, a szomorú szavak és énekek előadását, valamint a tiszteletadást a szeretteik előtt.

Etimológia

A szó „búcsúkihallgatás” etimológiája a 16. századi angol szó, a „farewelling” szóból származik. A „farewelling” szó maga az „fare” (el) és a „well” (jól) szavak összetételéből származik, ami annyit jelent, hogy „jól búcsúzni”. A szó először a 16. századi angol költő, Thomas Nashe által írt művében szerepelt. A kifejezést először használták arra, hogy egy személynek vagy csoportnak búcsúztassák egymást, amikor elhagynak egymást. Ma azonban a szót gyakran használják arra, hogy leírják a búcsúzó személyeknek szóló zenehallgatást.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a búcsúkihallgatás szó jelentése „a szövetségi, állami vagy helyi hatóságok által, egy személy távozásakor, elismerés céljából szervezett ünnepség”. A Webster’s Dictionary szerint a búcsúkihallgatás szó jelentése „egy személy távozásakor szervezett ünnepség, amelyet a szövetségi, állami vagy helyi hatóságok adnak elismerésül”. A Merriam-Webster szótár szerint a búcsúkihallgatás szó jelentése „egy személy távozásakor szervezett ünnepség, amelyet a szövetségi, állami vagy helyi hatóságok adnak elismerésül”. Az American Heritage Dictionary szerint a búcsúkihallgatás szó jelentése „egy személy távozásakor szervezett ünnepség, amelyet a szövetségi, állami vagy helyi hatóságok adnak elismerésül”.

Asszociációk

„Búcsúkihallgatás” egy közös esemény, amely sok ember számára jelentős örömöt és búcsúzást jelent. Az emberek általában barátaikkal, családtagjaikkal, munkatársaikkal és/vagy kollégáikkal ülnek le egy ilyen eseményen, hogy megünnepeljék és megemlékezzenek az előttük álló útról. A búcsúkihallgatások általában különböző énekekkel, zenével, szavakkal és ünnepléssel telnek meg. Az énekek és a zene megteremtik azokat a közösségi élményeket, amelyeket egy búcsúzás alkalmával meg akarunk tapasztalni. Az emberek általában együtt ünnepelnek, megosztják egymással a pillanatokat, amit együtt töltöttek, és az emlékeket, amiket együtt szereztek. A búcsúkihallgatások általában olyan közös élményeket nyújtanak, amelyeket soha nem fogunk elfelejteni.

Szinonimák

 1. Elbúcsúzás.
 2. Búcsúzó.
 3. Búcsúztatás.
 4. Búcsújárás.
 5. Búcsúztató.
 6. Viszontlátásra.
 7. Búcsúzóul.
 8. Búcsúztató beszéd.
 9. Búcsúzó ünnepség.
 10. Búcsúzó üzenet.

Antonímák

A búcsúkihallgatás szó számos antonimával rendelkezik, amelyek mind-mind egy különböző érzelmi szituációt jelölnek. Ezek közé tartozik a „felköszöntés” szó, amelyet akkor használunk, amikor valakit üdvözölünk, és szeretnénk üdvözölni őket. Egy másik antonim a „találkozás” szó, amelyet használhatunk, amikor két vagy több ember találkozik egymással. Végül, a „megállapodás” szó is szerepel az antonimák listáján, amelyet akkor használunk, amikor két ember megegyezik egymással.

Példamondatok

 1. Az iskolában a diákok búcsúkihallgatást tartottak az elvándorló osztálytársaiknak.
 2. A búcsúkihallgatáson a barátok szívhez szóló beszédeket mondtak az elköszönőnek.
 3. A búcsúkihallgatáson jóleső emlékek kerültek elő, amelyeket mindenki szívvel-lélekkel megőriz.
 4. A búcsúkihallgatás végén mindenki könnyes szemmel búcsúzott egymástól.
 5. A búcsúkihallgatáson mindenki megosztotta egymással a legkedvesebb élményeit.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: