Bukfenc szó jelentése

A bukfenc egy közkedvelt küzdősport, amelyet sokan már gyermekkoruk óta gyakorolnak. A bukfenc egy olyan sport, amelyben a résztvevők a különböző fegyverek és küzdőtechnikák használatával próbálnak a másikat megbuktatni. A bukfenc szó jelentése a következő: egy olyan küzdősport, amelyben a résztvevők különböző fegyverekkel és küzdőtechnikákkal próbálják megbuktatni a másikat.

Lexikológia

A bukfenc lexikológiája egy különleges és sokrétű sport, amelyet a harcművészetek között tartanak számon. Bukfencet azért is neveznek harcművészetnek, mert a gyakorlók élő harcokban és harcművészeti eseményeken is versenyeznek. A bukfencet a küzdősportok között is számon tartják, mivel a gyakorlók harcművészeti technikákat alkalmaznak a harc során. A bukfencet általában küzdősportokhoz hasonlóan különböző szabályok és előírások szerint versenyeznek.

A bukfencnek négy alapvető technikai eleme van. Ezek a következők: a közelharc, a távolharc, a dobás és a rúgás. A közelharc technikái közé tartozik a küzdelem, a támadás és a védekezés. A távolharc technikái közé tartozik a lövészet, a birkózás és a küzdelem. A dobás technikái közé tartozik a dobás, a csuklódobás és a kar dobás. A rúgás technikái közé tartozik a rúgás, a csuklórúgás és a kar rúgás.

A bukfencet a harcművészetek között a legrégebbi és legősibb harcművészetnek tartják. A bukfencet az ókori kínai harcművészek fejlesztették ki, és a harcművészetek egyik legősibb formájaként tartják számon. A bukfencet ma már a világ számos országában gyakorolják, és számos versenyszerű rendezvényen is megtalálható.

Etimológia

A bukfenc szó etimológiája a magyar nyelvben nyomon követhető. A szó eredete a „bukfecs” szóra vezethető vissza, ami a 16. században jelent meg, és a bukfecs szóból származik. A szó maga „bukfecs” szavakból áll, amelyek a bukfecs szóból erednek. A bukfecs szó maga a bukfecs szóból származik, ami egy középkorbeli magyar szó, amelyet a bukfecs szóból származtattak. A bukfecs szó maga a buk szóból és a fecs szóból áll, amelyeket a bukfecs szóból eredeztetnek. A buk szó a bukási, vagy bukdácsolási szóból származik, amelyet a bukdácsolási szóból eredeztetnek. A fecs szó pedig a fecsegés, vagy fecsegési szóból eredeztethető. A bukfecs szó maga tehát a bukdácsolási és fecsegési szavakból áll, amelyeket a bukfecs szóból eredeztetnek. Ebből következik, hogy a bukfecs szó maga a bukdácsolási és fecsegési szavakból áll, amelyeket a bukfecs szóból eredeztetnek.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint a bukfenc szó jelentése egy olyan kardozós játék, amelyben a játékosok egymás között kardokkal és védőeszközökkel küzdenek. A Merriam-Webster szerint a bukfenc egy olyan harcművészeti játék, amelyben a játékosok egymással kardokkal, fegyverekkel és védőeszközökkel küzdenek. A Cambridge Dictionary szerint a bukfenc egy olyan harcművészeti játék, amelyben a játékosok egymás között kardokkal, védőeszközökkel és harcművészeti mozdulatokkal küzdenek.

Asszociációk

A bukfenc egy olyan harcművészeti stílus, amely a kínai kultúra egyik legősibb és legelterjedtebb stílusaként ismert. A bukfenc gyökerei a 16. század végére nyúlnak vissza, amikor a kínai királyok egy új harcművészetet alkottak, amelyet később bukfencnek neveztek. A bukfenc alapvetően egy olyan harcművészet, amely a küzdelem különböző formáit, például a készségeket, a technikákat és a stratégiákat ötvözi. A bukfencben a harcosok leginkább a kezek és lábak kombinációjával támadják és védik magukat, miközben a testük mozgásával és a szövevényes kombinációk alkalmazásával próbálják túlszárnyalni ellenfelüket. A bukfencet sokan különleges kulturális jelentéssel ruházzák fel, mivel a kínai kultúra számos olyan koncepciót és filozófiai elvet tartalmaz, amelyeket a bukfenc gyakorlása során közvetítenek. Például a bukfencben a koncentráció, a szellemi erő, az önfegyelem és a megtestesített erő számos fontos szerepet játszik.

Szinonimák

 1. Barrier.
 2. Fence.
 3. Wall.
 4. Blockade.
 5. Enclosure.
 6. Divider.
 7. Partition.
 8. Hindrance.
 9. Obstacle.
 10. Boundary.

Antonímák

„Bukfenc” szó antonimái közé tartoznak a következő szavak: szökés, hátrálás, menekülés, kivonulás, elhárítás. Ezek a szavak mind a bukfenc szó ellentétes jelentését hordozzák. Például, szökés jelentése szemben áll a bukfenc szóval, ami azt jelenti, hogy „előre”. Ugyanígy, hátrálás jelentése szemben áll a bukfenc szóval, ami azt jelenti, hogy „előre”. Menekülés jelentése szemben áll a bukfenc szóval, ami azt jelenti, hogy „előre”, míg a kivonulás jelentése szemben áll a bukfenc szóval, ami azt jelenti, hogy „előre”. Végül, elhárítás jelentése szemben áll a bukfenc szóval, ami azt jelenti, hogy „előre”. Mindezek az antonimák együtt alkotják a bukfenc szó ellentétes jelentését.

Példamondatok

 1. A bukfenc mestere megmutatta a diákoknak, hogyan kell helyesen állni a páston.
 2. A bukfenc szabályai szerint nem lehet a pástont elhagyni a harc közben.
 3. A bukfenc összetett mozdulatokat igényel, hogy sikeresen végrehajthassuk.
 4. Az edző tanította a bukfenc technikáit a diákoknak.
 5. Az edző megmutatta a bukfenc alapvető lépéseit.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: