Burgondi szó jelentése

A burgondi szó egy régi germán nyelvű népcsoport neve, amely az 5. században alakult ki a mai Franciaország és Svájc területén. A burgondi szó eredetileg a népcsoport egyik vezetőjének nevéből származik, Burgundofaról. A burgondi népcsoport kultúrája, nyelve és történelme máig hatással van a mai Svájcra és Franciaországra. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a burgondi szó jelentését, és bemutatjuk a burgondi népcsoport történelmét és kultúráját.

Lexikológia

A burgondi szó egyik első ismert megjelenése a 9. században történt, amikor a Burgundy-i Hercegségben a burgundi nyelv használatára törekedtek. A burgondi nyelv egy germán nyelv volt, amely a frankok, a szászok és más germán népek nyelvén alapul. A burgondi nyelv használata a 9. században nagyon elterjedt volt, de a 10. században egyre kevésbé használták. A burgondi szó azonban továbbra is használatban maradt, és sokáig a francia nyelvben is használták. A burgondi szó jelentése a mai napig nem tisztázott, de általában egy olyan személyt jelöl, aki a Burgundy-i Hercegségben született, vagy ott élt.

Etimológia

A burgondi szó eredete a burgundi nép nevéből származik, melyet a 5. században alapítottak a Franciaország és Svájc határán. A burgundi nép hatalmas területet foglalt el, melynek középpontjában a modern Dijon állt. Burgundia a 10. században a frankok fennhatósága alá került, és a burgundi nép fennmaradása a francia államban történt. A burgondi szó a burgundi nép nevéből származik, és az első feljegyzések a 12. században találhatók. A burgondi szó jelentése a következő: a burgundi nép egyik alapítója, Burgundus. A burgundi nép fennmaradása a francia államban köszönhetően a burgondi szó ma még mindig használatban van Franciaországban.

Jelentés különböző szótárakban

A burgondi szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a burgondi szó egy régi német nyelvű etnikum, amely a Burgundiai Hercegségben élt a 5. században. A Merriam-Webster szerint a burgondi szó a középkori német nyelv egyik szócsoportja, amelyet a Burgundiai Hercegségben használtak. A Wiktionary szerint a burgondi szó egy régi német nyelvű etnikum, amely a Burgundiai Hercegségben élt a 5. században. A burgondi szó a középkori német nyelvben jelent meg először, és többnyire a középkori német nyelvű szövegekben található meg.

Asszociációk

 • frank.
 • Svájc.
 • viking.
 • Alemannia.
 • vikingek.
 • Germánia.
 • Burgundiai Hercegség.
 • viking hadjáratok.
 • Alesia.
 • Gundobad.

Szinonimák

 1. Burgundian.
 2. Burgundic.
 3. Burgundish.
 4. Burgundian.
 5. Burgundan.
 6. Burgundal.
 7. Burgundean.
 8. Burgundic.
 9. Burgundical.
 10. Burgundish.

Példamondatok

 1. A burgondi nyelv hasonlít a német nyelvhez.
 2. A burgondi kultúra hagyományosan jelentős hangsúlyt fektet a családi életre.
 3. A burgondi művészet különlegesen szép és egyedi.
 4. A burgondi történelem tele van izgalmas kalandokkal és fordulatokkal.
 5. A burgondi konyha ízletes és egészséges ételeket kínál.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: