Burkus szó jelentése

A „burkus” szó egy olyan szó, amely sokféle jelentéssel bír. A burkus szó eredetileg a szanszkrit nyelvből származik, és számos kultúrában használatos. A burkus szó jelentése eltérő lehet attól függően, hogy melyik kultúrában használják. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a burkus szó jelentését a különböző kultúrákban.

Lexikológia

A burkus egy muszlim nők által viselt ruházati tárgy, amely teljesen eltakarja a testet. A burkus többféle színben, stílusban és anyagban is elérhető, de általában egy teljesen átlátszatlan, két részből álló ruházat, amely magába foglalja a fejét, a nyakát, a kezét, a lábát és a testét. A burkus lehetővé teszi, hogy a nők teljesen elrejtsék a testüket, és így megőrizzék maguknak a testük és a lelkük szentségét. A burkus az egyik legfontosabb muszlim ruházati tárgy, amelyet a nőknek viselniük kell bizonyos eseményeken és helyzetekben.

Etimológia

A „burkus” szó eredetét többféle elmélet köti össze. Az egyik elmélet szerint a szó a francia „bourgeois” szóból származik, amely az 1500-as években jelent meg. A „bourgeois” szó eredetileg a polgári társadalomra utal, amely a középkorban a középosztályhoz tartozott. A francia szó először a francia királyi családoknak azokat a tagjait jelölte, akik a középkorban a királyi családokhoz tartoztak. Az idő múlásával a szó átterjedt a középosztályra, és a polgári társadalomra, amely a középkorban a középosztályhoz tartozott. A francia szó végül a burkus szóvá változott, amely ma a középosztályhoz tartozó embereket jelöli.

Jelentés különböző szótárakban

A burkus szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. A Merriam-Webster szótár szerint a burkus egy olyan szó, amely a következőket jelenti: „egy személy, aki elutasítja a társadalmi és kulturális normákat, és egyforma köntösben jár; szimbolikusan a konformizmus elutasítását jelenti.” A Cambridge Dictionary szerint a burkus szó a következőket jelenti: „egy olyan személy, aki a konformizmus elutasítását jelképezi azáltal, hogy egyforma köntösben jár.” A Oxford Dictionary szerint a burkus egy olyan személy, aki elutasítja a társadalmi és kulturális normákat, és egyforma köntösben jár.

Asszociációk

 • öltöny.
 • divat.
 • stílus.
 • elegancia.
 • luxus.
 • kifinomultság.
 • igényesség.
 • minőség.

Szinonimák

 1. fegyver.
 2. puska.
 3. géppisztoly.
 4. revolver.
 5. tábori puska.
 6. sörétes puska.
 7. lövészfegyver.
 8. féreglyukasztó.
 9. lőfegyver.
 10. fegyverzet.

Példamondatok

 1. A burkus egy speciális ruhadarab, amelyet a muszlim nők hordnak.
 2. A burkus megvédi a nőket a szélsőséges időjárási körülményektől.
 3. A burkus nagy mértékben megvédi a nőket a leselkedő tekintetektől.
 4. Az emberek sokféleképpen viselhetik a burkust, attól függően, hogy hol élnek.
 5. A burkus segít a muszlim nőknek abban, hogy önmagukat biztonságban érezzék.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: