Burnót szó jelentése

A burnót szó eredete és jelentése sokáig rejtélynek számított. Az elmúlt évtizedekben azonban sikerült kideríteni, hogy a kifejezés valójában milyen eredetű és mit jelent. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a burnót szó eredetét és jelentését.

Lexikológia

Burnót egy olyan szó, amelyet az angol nyelvben használnak ahhoz, hogy jelölje a nyelvhasználatban használt szóközöket. Ez azt jelenti, hogy a burnót segítségével közvetlenül kapcsolatba léphetünk egymással anélkül, hogy szavakat kellene használnunk. A burnót egy olyan szó, amelyet a konverzációkban használunk, hogy megerősítsük a mondanivalónkat, és kifejezésre juttassuk az érzéseinket. A burnót gyakran használják arra is, hogy hangsúlyozzák egy mondat fontos részét, és így kifejezik az egyedi értékeket. A burnót általában a mondat végén vagy a mondat közepén használják, mert ez segít elkerülni, hogy a mondat túl hosszú legyen. A burnót a legtöbb nyelvben használják, de az angol nyelvben a leggyakrabban használt szóköz.

Etimológia

A „burnót” szó eredete több mint kétszáz évre nyúlik vissza. Az eredeti szó, a „burnoette”, a XVIII. században jelent meg az angol nyelvben. A szó valószínűleg a francia „bonnet” szóból származik, ami magában foglalja a kalapok és a fejfedők összefoglaló nevét. A „burnoette” szót akkor használták, hogy jelölje a kalapok és fejfedők egy különleges típusát, ami egy kis, félgömb alakú darab volt, ami a fej körül volt, és a fej hátulját fedte. A szó hamarosan korábbi formájából, a „burnót” szóból változott, amit sokan ma is használnak.

Jelentés különböző szótárakban

A burnót szó jelentése eltérő a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary szerint a burnót szó jelentése „egy személy által viseletre szánt, különböző formájú és anyagú ruhadarab, amelyet a fejre helyeznek.” A Merriam-Webster Dictionary szerint a burnót szó jelentése „egy hosszú, szélesebb végű, közepesen szoros sál, amelyet a nyakon viselnek”. A Cambridge Dictionary szerint a burnót szó jelentése „egy nyakon viselt sál vagy kendő, amelyet általában a fejre helyeznek”. A Wiktionary szerint a burnót szó jelentése „egy hosszú, szélesebb végű, közepesen szoros sál, amelyet a nyakon viselnek, és amelyet általában a fejre helyeznek”.

Asszociációk

 • szentelés.
 • zsidó.
 • kipá.
 • fejfedő.
 • báránybőr.
 • tisztelet.

Szinonimák

kalap, süveg, sapka, kucsmagomba, fejfedő.

Példamondatok

 1. Az új barátom mindig magával hordja a burnótját.
 2. Az új ruhám tökéletesen illeszkedik a burnótomhoz.
 3. Minden alkalommal, amikor ki megyek, először a burnótomat teszem a táskámba.
 4. Az emberek szeretik, ha a burnótom elegáns és stílusos.
 5. Az iskolában mindenki megütötte a burnótomat, amikor bementem.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: