Buti szó jelentése

A buti szó egyre gyakrabban előfordul a köznyelvben, de sokan nem tudják, hogy pontosan mit jelent. Ez a cikk bemutatja a buti szó jelentését és használatát a különböző kontextusokban.

Lexikológia

A szó buti egy olyan kifejezés, amely a japán kultúrában gyökerezik. A szó használata azt jelenti, hogy valaki szem előtt tartja az egyéni érdekeit és önmagát helyezi előtérbe. A szó buti a japán nyelvben a „butsu” szóból származik, amely azt jelenti, hogy „önmaga”. A szó buti azt jelenti, hogy valaki előnyben részesíti saját érdekeit és előnyöket a többiek érdekei és előnyei előtt. A szó buti a japán kultúrában sokféleképpen használható, de gyakran arra utal, hogy valaki szem előtt tartja a saját érdekeit és előnyeit, és nincs hajlandó megosztani másokkal.

Etimológia

Buti szó eredete több száz évre nyúlik vissza. Az eredeti szó használta a tibeti nyelvben, jelentése „módszer”. A szót először a tibeti buddhizmusban használták, amikor a szerzetesek egymással kapcsolatban álltak. A szó elkezdett terjedni más kultúrákban is, amikor a szerzetesek elkezdtek utazni más országokba, és megosztották a tanításaikat. A szó lassan elkezdett terjedni a Közel-Keleten és a Nyugat-Európában is, és a köznyelvben kifejezéssé vált. Ma a szó általában azt jelenti, hogy valaki képességei, tudása, vagy bármilyen egyéb tulajdonsága különlegesnek tekinthető.

Jelentés különböző szótárakban

Buti szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a buti szó „egy olyan szó, amely bizonyos körülmények között használatos, és amelyet különböző helyeken használnak a társadalmi kapcsolatok kifejezésére.” A Merriam-Webster szótár szerint a buti szó „egy olyan szó, amelyet a társadalmi kapcsolatok kifejezésére használnak, és amelyet gyakran használnak, hogy kifejezzék a szeretetet, az örömöt, az elismerést, a támogatást vagy a megbecsülést.” A Cambridge English Dictionary szerint a buti szó „egy olyan szó, amelyet a társadalmi kapcsolatok kifejezésére használnak, és amelyet gyakran használnak, hogy kifejezzék a szeretetet, az örömöt, az elismerést, a támogatást vagy a megbecsülést.”.

Asszociációk

 • India.
 • Yoga.
 • Hatha jóga.
 • Meditáció.
 • Gyógyítás.
 • Energia.
 • Színek.
 • Tánc.
 • Önismeret.
 • Spirituális.

Szinonimák

 1. Attractive.
 2. Good-looking.
 3. Handsome.
 4. Appealing.
 5. Alluring.
 6. Charming.
 7. Pleasing.
 8. Fair.
 9. Beauteous.
 10. Comely.

Példamondatok

 1. Buti angolul jól beszél.
 2. Készítettem egy buti süteményt.
 3. A buti színek megváltoztatják a szobát.
 4. Buti szerelmet éreztem azonnal.
 5. Buti ötleteket adtam a projekthez.
 6. A buti könyv elvarázsolta engem.
 7. Buti dolgokat csináltam a hétvégén.
 8. Buti ruhát vettem magamnak.
 9. Buti szavakat használtam a beszélgetésben.
 10. Buti színekkel festettem a falat.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: