Butyor szó jelentése

A butyor szó eredetileg a magyar nyelvben használt szó, amelynek jelentése a régi időkben sokféleképpen értelmezhető volt. Ez a cikk részletesen kifejti, hogy milyen jelentésekkel rendelkezik a butyor szó a mai magyar nyelvben, és hogyan változott a jelentése az idők során.

Lexikológia

Szó butyor egy olyan szó, amelynek jelentése elsőre nem világos. A szó jelentése többféle lehet, és a jelentés megértését sokféle tényező befolyásolhatja. Az egyik jelentése „valami, ami szó szerint értelmetlen”. Azaz, ha valaki szó butyor-t mond, az azt jelenti, hogy a mondanivalója értelmetlen. Egy másik jelentése „valami, ami különös”. Ebben az esetben a szó butyor valamit jelenthet, ami különleges, érdekes vagy szokatlan. A szó butyor egyébként a magyar nyelvben használatos szó, és eredetileg a „büdös” szóból ered.

Etimológia

A „butyor” szó eredete a magyar nyelvben egy 1500-as évekből származó kifejezéshez köthető. A „butyor” eredetileg a „butor” szóból származik, ami egy régi tárgyat jelent, amelyet a házak belsejében használtak. A „butor” szó eredetileg a szláv nyelvekből származik, amelyek a „butir” szót használták a bútorok jelölésére. A „butir” szó eredete a szláv nyelvekben a „but” szóból ered, ami „házat” jelent. A szláv nyelvek számos más szót is használtak a házak jelölésére, amelyek között a „budit” szó is szerepelt, amelyet a magyar nyelv „bútor” szóvá alakított.

Jelentés különböző szótárakban

A butyor szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint a butyor egy olyan szó, amelyet akkor használnak, amikor valami zavaros, nehezen értelmezhető vagy meghatározhatatlan. A Merriam-Webster szótár szerint a butyor egy olyan szó, amelyet akkor használnak, amikor valami egyszerűen nem érthető. A Cambridge Dictionary szerint a butyor egy olyan szó, amelyet akkor használnak, amikor valami zavaros, bonyolult vagy homályos.

Asszociációk

 • Cipő.
 • Divat.
 • Kényelem.
 • Minőség.
 • Költség.
 • Stílus.

Szinonimák

 1. Közvetítő.
 2. Kereskedő.
 3. Kereskedelmi képviselő.
 4. Értékesítő.
 5. Eladó.
 6. Felszolgáló.
 7. Csereberélő.
 8. Forgalmazó.
 9. Továbbító.
 10. Árusító.

Példamondatok

 1. A butyorok a ruházati boltokban általában színesek és vidámak.
 2. A butyorok a különböző divatmárkák logóját viselik.
 3. Az üzletekben sok butyor áll rendelkezésre a vevők számára.
 4. A butyorok megvédik a ruhát a szennyeződéstől.
 5. Az emberek szeretik a butyorokat a ruháik szép megjelenéséhez.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: