Bűzhödt szó jelentése

A bűz fogalma egy olyan érzékelés, amely az emberi orr számára kellemetlen aromákat jelent. A bűzös szó jelentése sokféle lehet, attól függően, hogy milyen kontextusban használjuk. A bűzös szó általában olyan szagokat jelent, amelyek kellemetlenek az emberek számára, mint például a szennyvíz, a mohával kevert szárazföld, a penész, a rothadó hús vagy a bűzös szemét. Ez a cikk részletesen megvizsgálja a bűzhödt szó jelentését, és megvizsgálja, hogy hogyan lehet használni a kifejezést a mindennapi életben.

Lexikológia

A bűzhödt szó lexikológiája egy olyan kutatási terület, amely a szóhasználatban és a nyelvhasználatban megfigyelhető bűzös szavakat vizsgálja. Az ilyen szavak általában olyan kifejezések, amelyek leírják egy szag konkrét érzetét, általában nagyon erős szagokat. Ezek a szavak általában olyan szavak, amelyeket a nyelvhasználók egy szagot jelöltek, és ezek a szavak általában az adott országban használt szavakból származnak. Például a kínai nyelvben a „fù” szót használják a bűzös szagok leírására. A lexikológiai kutatások célja annak megállapítása, hogy ezek a szavak hogyan használják a nyelvhasználók a szagok leírására, és hogy mely országokban használják ezeket a szavakat.

Etimológia

A bűzhödt szó etimológiája a közép-franciából származik, „boucher” szóból, ami a „büdös, szaglás” jelentéssel bír. A szó a 12. században először jelent meg, és a későbbiekben a francia nyelvben az „illatos, bűzös” jelentést kapta. A szó gyakran használták a középkori Franciaországban, hogy leírják a szagokat, amiket a táplálék elkészítésének folyamatában kellett eltávolítani. Mivel a bűzhödt szó eredetileg a rossz szagokkal kapcsolatos volt, ma már inkább használatos az olyan illatok leírására, amiket nem szeretünk.

Jelentés különböző szótárakban

A bűzhödt szó jelentése a szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint a bűzhödt szó egy olyan szó, amely „egy különösen erős, kellemetlen szagot jelent; egy erős, kellemetlen szag, amelyet gyakran rothadás jellemez”. A Merriam-Webster szótár szerint a bűzhödt szó úgy jelöl egy szagot, hogy „egy erős, kellemetlen szagot jelent; egy szag, amelyet gyakran rothadás jellemez”. A Cambridge English Dictionary szerint a bűzhödt szó „egy erős, kellemetlen szagot jelent; egy szag, amelyet gyakran rothadás jellemez”.

Asszociációk

Az emberek számára a „bűzhödt” szó gyakran negatív asszociációkkal jár. Ezek közé tartozik a szagok, amelyeket nem szeretünk, mint például a szennyvíz, a rothadó hal, vagy a bűzös füst. Az emberek számára ez a szó gyakran nyomasztó érzéseket vált ki, amelyeket a szagok megjelenésével hozhat összefüggésbe. A bűzhödt szó továbbá személyekhez és helyzetekhez is kapcsolódhat, mint például a közös szobák bűzössége, vagy a munkahelyi konfliktusok. Ezek a szituációk gyakran bűzhödt érzéseket generálnak, amelyeket a „bűzhödt” szóval lehet leírni.

Szinonimák

 1. Illatosítatlan.
 2. Szagos.
 3. Különös szag.
 4. Szúrós szag.
 5. Elhanyagolt.
 6. Ropogós.
 7. Ködös.
 8. Émelyítő.
 9. Megmérgező.
 10. Büdös.

Antonímák

A bűzhödt szónak számos antonimája van, melyek között vannak olyanok, mint a friss, a tiszta, a kellemes, a szellős és a kíméletes. Ezek az antonimák arra utalnak, hogy a bűzhödt szóval ellentétben, ezek a szavak pozitív érzéseket váltanak ki a hallgatókból. Az antonimák segíthetnek nekünk abban, hogy jobban megértsük a bűzhödt fogalom jelentését, és segíthetnek abban is, hogy jobban kifejezzük saját érzéseinket. Például, ha valaki szeretné leírni azt az érzést, amit egy friss, tiszta környezetben érez, akkor ezt úgy tudja megtenni, hogy antonimákat használ a bűzhödt szó helyett.

Példamondatok

 1. A szobában bűzhödt a macskák szőre.
 2. A rothadó hús bűzhödt a levegőben.
 3. A szemetesben bűzhödt a romlás jelei.
 4. A szennyvíz bűzhödt a csatornában.
 5. A konyhában bűzhödt a füst és az olaj.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: