Abortál szó jelentése

Az abortusz egy olyan kontroverz téma, amelyet évezredek óta vitatnak. Abortusz szó jelentése, hogy megszakítani a terhességet. A fogalom magában foglalja a terhesség megszakítására szolgáló orvosi eljárásokat, a terhesség megszakítását célzó nem orvosi tevékenységeket és a spontán abortuszt. Az abortusz szó sokféle értelemben használható, de általában a terhesség megszakítását jelenti.

Lexikológia

A lexikológia szerint, az abortusz szó jelentése „az élet megszakítása, egy terhesség fizikai megszüntetése, amelyet a terhes nő választott”. Az abortusz többféle módon is elvégezhető, beleértve a művi abortuszokat, a gyógyszeres abortuszokat, a kémiai abortuszokat és a sebészeti abortuszokat. Az abortusz egy nagyon kényes téma, amelyet sokan vitatnak, és amelyről sok különböző vélemény képviselői vannak. A legtöbb országban az abortusz törvényes, de sok országban szigorú törvények vannak az abortusz megakadályozására. Az abortusz ellenzői általában azt állítják, hogy a magzatot nem lehet megölni, míg az abortusz támogatói azt állítják, hogy a nőnek joga van dönteni a magzatról.

Etimológia

A szó „abortál” eredetileg a latin abortus szóból származik, amelynek jelentése „elvetett” vagy „megszakított”. A szó első használata a 17. században volt, amikor a terhesség megszakítására utaló szóként használták. Az abortusz szó eredetileg a latin abortus szóból származik, amelynek jelentése „korai születés”. A szó eredete a görög abortive szóból származik, amelynek jelentése „sikertelen”. A szó első használata az 1580-as években történt, amikor a terhesség megszakítására utaló szóként használták.

Jelentés különböző szótárakban

A szótárakban az abortál szó jelentése „véget vet a terhességnek, megszakítja a terhességet”. Az abortálás egy olyan eljárás, amelynek során a terhesség megszakad, és a magzat nem él tovább. Az abortálás lehet kényszerített, amikor a várandós nő közvetlenül a terhesség megszakítása előtt nincs más lehetősége, vagy szabadon választott, amikor a várandós nő maga dönt arról, hogy megszakítsa a terhességet. Az abortálás egy nagyon érzékeny téma, és sok embernek más-más okai vannak az abortálás választására. Bármilyen okból is döntsön a várandós nő, az abortálás egy fontos döntése, amelyet a nőnek magának kell meghoznia.

Asszociációk

Az abortuszok társadalmi elfogadottsága bizonyos kultúrákban változó. A nyugati világban, az abortusz gyakran egy olyan kontroverz téma, amelyet sokan úgy tekintenek, mint egy morális dilemma. Az abortusz szó sokakban negatív asszociációkat vált ki, és sokan úgy vélik, hogy az abortusz nemcsak a törvényekkel szembeni tiszteletlenség, hanem a születendő gyermek életének megszegése is. Mások viszont úgy vélik, hogy az abortusz egy olyan döntés, amelyet a nőknek maguknak kell meghozniuk, és amelyet az államnak és a társadalomnak tiszteletben kell tartania. Az abortusz szó sokak számára mélyen kötődik az érzelmekhez, és sokan úgy vélik, hogy az abortusz egy alapvetően morális kérdés, amelyet az embereknek maguknak kell eldönteniük.

Szinonimák

Megszakít, meghiúsít, megszüntet, félbeszakít, megszakítás, megszűntet.

Antonímák

Az abortálás szó antonimái a születés, a megtermékenyítés, a megtartás és a szülés. A születés a fogamzás és a magzat első megjelenésének folyamata. Megtermékenyítés, a magzat anyaméhben való megteremtésének folyamata, amikor egy spermium találkozik egy petesejttel. A megtartás az anya döntése, hogy megőrizze a magzatot és megszülje. Szülés a magzat születésének folyamata, amikor a magzat elhagyja az anyaméhet. Az abortálás szó antonimái kulcsfontosságúak a magzat életének megőrzésében és biztosításában.

Példamondatok

  1. Az orvos ajánlotta, hogy a nő abortáljon a kockázatok miatt.
  2. A fiatal lány úgy döntött, hogy abortál.
  3. Az abortálás egy nehéz döntés volt a számára.
  4. A törvény tiltja az abortálást a várandósság utolsó trimeszterében.
  5. Az abortálás egy nagyon érzékeny téma, amiről sokan vitatkoznak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: