Abszurdum szó jelentése

Az abszurdum szó sokféle jelentéssel bír, amelyeket a különböző kontextusokban használnak. Az abszurdum szót sokféle módon használják, mint például egy érzelem, egy koncepció vagy egy szituáció kifejezésére. A cikkben megvizsgáljuk az abszurdum szó jelentését, az eredetét és a különböző kontextusokban való használatát.

Lexikológia

Az abszurdum szó lexikológiája egy szó, amelyet gyakran használnak olyan helyzetekre, amelyek teljesen hihetetlenek, értelmetlenek, és/vagy értelmetlenek. Az abszurdum szót gyakran használják ahhoz, hogy leírják a különböző helyzetek bizarrságát, amelyekben az emberek találkozhatnak. A szót használják olyan helyzetekre is, amelyekben az emberek váratlanul találkoznak az elvártaktól eltérő helyzetekkel. Az abszurdum szót gyakran használják arra is, hogy leírják a különböző helyzetek ironikus jellegét, amelyekben az emberek találkozhatnak. Az abszurdum szót gyakran használják olyan helyzetekre is, amelyekben az emberek valószínűleg nem is várnak ilyen helyzeteket.

Etimológia

Az abszurdum eredetileg a latin absurdus szóból származik, ami annyit jelent, hogy „nem következik logikusan”. A szó első alkalmazása a 16. században történt, amikor a filozófusok azt jelentette, hogy egy dolog ellentmondásos, ésszerűtlen vagy szokatlan. A szó egyre népszerűbbé vált, és ma sokan úgy használják, hogy leírják, amikor valami olyan történik, ami ellentmond a várt eredménynek, vagy amikor a helyzetek teljesen logikátlanok.

Jelentés különböző szótárakban

Az abszurdum szó a Webster szótárban azt jelenti, hogy „valami olyan, ami logikátlan, értelmetlen, vagy tarthatatlan”. Az Oxford szótárban az abszurdum szó jelentése „valami olyan, ami képtelenség vagy ésszerűtlenség, és általában nevetséges”. A Merriam-Webster szótárban az abszurdum szó jelentése „valami olyan, ami teljesen értelmetlen, tarthatatlan, vagy ésszerűtlenség”. A Cambridge szótárban az abszurdum szó jelentése „valami olyan, ami teljesen értelmetlen, és nevetséges”.

Asszociációk

Az abszurdum szó sokféle asszociációt vált ki az emberekből. Az egyik ilyen asszociáció az, hogy az abszurdum egy olyan helyzet, amelyben a logika és a racionalitás hiányzik. Az abszurdum gyakran olyan helyzeteket jelent, amelyek ellentmondanak a hagyományos elvárásoknak vagy konvencióknak, és amelyeket általában nehéz megmagyarázni. Az abszurdum gyakran víziókat, álmokat, illúziókat vagy képzeteket is jelent, amelyek teljesen értelmetlenek és értelmezhetetlenek. Az abszurdum szó általában olyan dolgokat jelent, amelyek értelmezhetetlenek, túl bonyolultak, vagy teljesen értelmetlenek.

Szinonimák

 • Elképzelhetetlen.
 • Hihetetlen.
 • Képtelenség.
 • Tökéletlen.
 • Kifogásolható.
 • Képtelen.
 • Különös.
 • Megfoghatatlan.
 • Megmagyarázhatatlan.
 • Nevetséges.
 • Tökéletesen hihetetlen.
 • Túlzás.

Antonímák

Az antónimák az abszurdum szóra egyaránt használhatók, de mégis más értelmezéseket adnak. Az abszurdum egy olyan fogalom, amely a közönséges ész logikai szabályainak megsértését jelenti. Az antónimák azonban megfordíthatják ezt a fogalmat, és egy olyan értelmezést adhatnak, amely logikus és ésszerű. Az abszurdum szó antonimái közé tartozhat a következők: rendszer, ésszerű, következetes, logikus, megfelelő, helyes és szabályos. Ezek az antónimák az abszurdum szóval ellentétben azt sugallják, hogy a dolgok rendezettek és logikusak. Ezek az antonimák az abszurdum szóval ellentétben azt sugallják, hogy a dolgok rendezettek és logikusak.

Példamondatok

 1. Az abszurdum szóval jellemzett könyv különös és meglepő történeteket tartalmaz.
 2. A költő abszurdum módjára írta verseit, amelyeket sokan értelmetlennek találtak.
 3. Az abszurdum színházi előadások nagy népszerűségnek örvendenek a közönség körében.
 4. Az abszurdum humorával sokakat sikerült megnevettetnie.
 5. A költő abszurdum módjára alkotott művei sokak számára megfoghatatlanok voltak.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: