Ácsolat szó jelentése

Az ácsolat szó jelentése közvetlenül kapcsolódik a szeretet és az érzelmek világához. Az ácsolat egy olyan kifejezés, amely leírja azt az erős, összekötő kapcsolatot, amely két vagy több személy között létezik. Az ácsolat szót sokféle módon használják, de általában arra utalnak, hogy két ember közötti kapcsolat kölcsönös szeretetet és tiszteletet jelent.

Lexikológia

Az ácsolat egy olyan kapcsolat, amelyet két személy között létesítenek, és amelyet kölcsönös tisztelet, megbecsülés és együttműködés jellemez. Az ácsolat egy olyan kapcsolat, amelyet az emberek között kialakítanak, és amelyet az emberi kapcsolatok egyik legfontosabb sajátossága, a bizalom jellemez. Az ácsolat egy olyan kapcsolat, amelynek alapja a szeretet és az egymás iránti tisztelet. Az ácsolat egy olyan kapcsolat, amelyet a két személy között lévő kölcsönös elfogadás és szeretet jellemez. Az ácsolat olyan kapcsolat, amelyet az emberek között kialakított bizalom és szeretet jellemez. Az ácsolat egy olyan kapcsolat, amelyben az emberek között kialakított bizalom és szeretet alapján kialakított kölcsönös tisztelet és megbecsülés jellemez. Az ácsolat egy olyan kapcsolat, amely minden ember számára létfontosságú, és amelynek középpontjában az egymás iránti tisztelet, megbecsülés és együttműködés áll.

Etimológia

Az „ácsolat” szó eredete a latin „constructio” szóból származik, ami magában foglalja a konstrukció, építés vagy összeszerelés fogalmait. Ez a szó a 15. században jelent meg először, amikor az angol nyelv felhasználta a francia nyelvből származó „construire” szót. Az „ácsolat” szó azóta sokféle módon használták az építészeti fogalmak leírására. Az „ácsolat” szó egyik legrégebbi jelentése a különböző anyagok összekötésének folyamata, például fa, acél vagy beton alkalmazásával. Az „ácsolat” szó másik jelentése a különböző szerkezetek megépítésének folyamata, melyeket az építészeti tervezés, a tervezés és a konstrukciós műszaki ismeretek alkalmazásával valósítanak meg. Az „ácsolat” szó további jelentései közé tartozik a különböző építkezések és projektek tervezésének és megvalósításának folyamata is.

Jelentés különböző szótárakban

Az ácsolat szó jelentése eltérő lehet a különböző szótárakban. Az Oxford English Dictionary (OED) szerint az ácsolat szó jelentése „a kölcsönös érdeklődés és szeretet kifejezése két ember között, amely többnyire kifejeződik közös érintkezésben és együttműködésben”. A Merriam-Webster szótár szerint az ácsolat szó jelentése „a kölcsönös tisztelet és szeretet kifejezése két ember között, amely általában többnyire közös érintkezésben és együttműködésben nyilvánul meg”. A Cambridge Dictionary szerint az ácsolat szó jelentése „a két ember közötti kölcsönös tisztelet és szeretet kifejezése, amely általában közös érintkezésben és együttműködésben nyilvánul meg”.

Asszociációk

 • kapcsolat.
 • ismeretség.
 • barátság.
 • szeretet.
 • bizalom.
 • kötelék.
 • közösség.
 • szövetség.
 • együttműködés.
 • partnerkapcsolat.

Szinonimák

 1. Kapcsolat.
 2. Kötelék.
 3. Kötődés.
 4. Társulás.
 5. Közösség.
 6. Ligáció.
 7. Összeköttetés.
 8. Érintkezés.
 9. Közösülés.
 10. Együttműködés.

Példamondatok

 1. A két cég közti ácsolat erősítése érdekében új együttműködési megállapodást írtak alá.
 2. A két ország közötti ácsolat jelentősen javult az elmúlt években.
 3. A két szervezet közti ácsolat erősítése érdekében számos közös programot indítottunk.
 4. A két közösség közti ácsolat megerősítésére számos közös projektet indítottunk.
 5. A két vállalat közti ácsolat megteremtésével kölcsönösen előnyösebb helyzetbe kerültek.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: