Adófelszólamlás szó jelentése

Az adófelszólítás egy olyan jogi eljárás, melynek során a központi hatóságok az adózók számára kötelező adófizetést követelnek. Az adófelszólítás meghatározott határidőn belül történő teljesítésének megszegése esetén szankciók alkalmazására kerülhet sor. A cikkben részletesebben foglalkozunk az adófelszólítás szó jelentésével, annak jogi hátterével, valamint az adófizetés megszegése esetén alkalmazott szankciókkal.

Lexikológia

Az adófelszólamlás szó lexikológiája azt jelenti, hogy a központi kormányzat vagy egy állami szerv elrendeli, hogy egy adott személy, cég vagy intézmény ne fizessen adót az adott évre. Ez az eljárás lehetővé teszi, hogy az adózók megkapják az adófizetés előnyeit, anélkül, hogy meg kellene fizetniük az adót. Ez gyakran állami támogatásként ismert, amelyet a kormányok azoknak az embereknek nyújtanak, akik szociális segélyben részesülnek, vagy akiknek a jövedelme kevesebb, mint egy bizonyos összeg. Az adófelszólamlás szó lexikológiája azt is jelenti, hogy az adózók adómentességet élveznek, amely lehetővé teszi számukra, hogy elkerüljék az adó megfizetését.

Etimológia

Az adófelszólamlás szó eredete a 16. században vezethető vissza. A kifejezés eredetileg a latin „abrogatio” szóból származik, amelynek jelentése „törölni” vagy „felszólítani”. A kifejezés az adófizetés törlésére vagy felszólítására utal. Az adófelszólamlás egy olyan intézkedés, amely megszünteti a kötelező adófizetési kötelezettséget a közadózók számára. Az adófelszólamlás egy olyan intézkedés, amelyet a kormányok alkalmaznak, hogy megvédjék a közadózókat az adók túlzott terheitől. A kormányok különböző okokból adhatnak adófelszólamlást, beleértve az adócsökkentéseket, az adókedvezményeket, az adómentességeket és más adóalapú intézkedéseket.

Jelentés különböző szótárakban

Az Oxford English Dictionary szerint az adófelszólamlás szó jelentése: „Egy olyan szabályozási intézkedés, amelyet a kormányok alkalmaznak a vállalkozások vagy más személyek adóterheinek csökkentésére.” Az Oxford szótár szerint az adófelszólamlás kifejezés olyan intézkedéseket jelent, amelyek befolyásolják az adózás szabályait, és csökkentik a vállalkozások adóterheit. Az adófelszólamlás lehet közvetlen, például egy adókedvezmény, vagy közvetett, például a jövedelemadó kulcsának csökkentése.

Asszociációk

Az adófelszólamlás egy olyan kifejezés, amelyet gyakran hallhatunk az adózásról szóló cikkekben és beszélgetésekben. Az adófelszólamlás azt jelenti, hogy egy adózó egy bizonyos összeget visszakap az adózási megállapodásokban meghatározott feltételek teljesítése mellett. Az adófelszólamlások lehetnek törvényesen előírt adókedvezmények, amelyeket az adózók különféle adózási megállapodások teljesítésével érhetnek el, de lehetnek költségvetési intézkedések is, amelyeket a kormányok az adózási terhek csökkentésére használnak. Az adófelszólamlások különböző formában jelentkezhetnek, például adókedvezmények, adómentesség, adóalapcsökkentés és egyéb intézkedések. Az adófelszólamlások segíthetnek az adózónak abban, hogy csökkentse adóterhei, és ezáltal több pénz maradjon a zsebében.

Szinonimák

 • Elutasítás.
 • Tagadás.
 • Megtagadás.
 • Visszautasítás.
 • Elutasító válasz.
 • Megtagadó válasz.
 • Negatív válasz.
 • Visszautasító válasz.
 • Elutasító álláspont.
 • Megtagadó álláspont.
 • Negatív álláspont.
 • Visszautasító álláspont.

Antonímák

Az adófelszólamlás antonimái közé tartoznak az adófizetés, adóbevallás és adókedvezmények. Az adófizetés az, amikor a személynek, cégnek vagy szervezetnek megfelelő összeget kell fizetnie az adóhatóságnak. Az adóbevallás az, amikor a személynek, cégnek vagy szervezetnek megfelelő információkat kell megadnia az adóhatóságnak, hogy kiszámíthassák a számukra fizetendő adóösszeget. Az adókedvezmények pedig olyan intézkedések, amelyekkel az adóhatóságok csökkentik a fizetendő adóösszeget. Ezek a kedvezmények lehetnek vállalati adókedvezmények, személyi jövedelemadó-kedvezmények, vásárlási adókedvezmények stb.

Példamondatok

at írni.

 • Az adófelszólamlás nagymértékben megkönnyíti a vállalkozások adminisztrációját.
 • Az adófelszólamlás számos előnyt nyújt a vállalkozásoknak.
 • Az adófelszólamlás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy csökkentsék az adófizetési kötelezettségeiket.
 • Az adófelszólamlás segít abban, hogy a vállalkozások könnyebben megfeleljenek az adózási előírásoknak.
 • Az adófelszólamlás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nagyobb összegeket takarítsanak meg az adózási folyamatokban.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: