Aera szó jelentése

A szó „aera” egy különleges szó, amely sokféle jelentést hordozhat. A szó gyökerei az ógörög nyelvben találhatók, és a szó jelentése sokféleképpen értelmezhető. Ebben a cikkben bemutatjuk a szó jelentését, és bemutatunk néhány példát is, amelyek segítenek megérteni, hogyan használhatjuk ezt a szót.

Lexikológia

Aéra szó lexikológiája különböző szótárakban és nyelvészeti kutatásokban jelenik meg. Az aéra szó leggyakrabban a légköri fizika, a földrajz és a meteorológia területén használatos. Az aéra szó a görög aer (lég) szóból származik, és a légköri tényezőkre utal. Az aerát leggyakrabban a levegő, a szél, az eső, a hőmérséklet, a páratartalom és a napsütés jellemzőinek összefoglaló elnevezéseként használják. Az aerát használják a légköri tényezők mérésére, megfigyelésére és modellezésére. Az aerát használják a meteorológiai előrejelzések elkészítéséhez, a légköri összetétel és a globális klímaváltozás megértéséhez. Az aerát használják a földrajzi környezet hatásainak megértéséhez és a légköri környezet változásainak tanulmányozásához.

Etimológia

A „aera” szó eredete egészen az ógörögökig nyúlik vissza. Az ógörög szó, amelyből a „aera” szó származik, a „aēr” volt, amely a levegőt jelentette. A szó gyökerei a „aē” szóhoz vezetnek vissza, amely a „lélegzés” vagy „lélegzés” jelentésű. Az ógörög szó eredete még tovább vezet a Proto-Indo-Európai szóhoz, amely „aē” volt, amely a lélegzést, a szellőzést és a szellőzést jelentette. Az aē szó több nyelven is megtalálható, beleértve az angol „air” és a francia „air” szavakat is. Az aē szó eredete tehát a Proto-Indo-Európai szóhoz vezet vissza, amely a lélegzést, a szellőzést és a szellőzést jelentette.

Jelentés különböző szótárakban

A szó „aera” a különböző szótárakban egyaránt eltérő jelentést hordoz. Az Oxford English Dictionary szerint a szó „a hosszú ideig tartó, bizonyos célok elérésére irányuló törekvés” jelentésű. A Merriam-Webster szótár szerint a szó jelentése „egy olyan közösség, amely hosszú ideig létezik és ismeri a történelmi hagyományait”. Az American Heritage Dictionary szerint a szó jelentése „a társadalmi és kulturális hagyományok által meghatározott közösség”. A Cambridge Dictionary szerint a szó jelentése „egy sok generáción át tartó társadalmi és kulturális hagyományokkal rendelkező közösség”.

Asszociációk

A „aera” szó számos asszociációt vált ki az emberekben. Az elsődleges asszociáció a levegővel kapcsolatos, mivel a szó a légtér szóból származik. A „aera” szóval kapcsolatban gyakran előfordul, hogy a légterek biztonságát, a repülőgépek közötti forgalom kontrollálását és a légi navigációt jelenti. A „aera” szó további asszociációkat is vált ki, mint például a környezetvédelem. A köznyelvben a „aera” szó gyakran arra utal, hogy a levegő állapota megváltozott, és a környezeti károkat okozó anyagok szennyezik a levegőt. A „aera” szó másik asszociációja az ökológiai egyensúly, ami azt jelenti, hogy a környezetet kímélő és fenntartható módon kell használni.

Szinonimák

 1. Realm.
 2. Sphere.
 3. Domain.
 4. Territory.
 5. Province.
 6. Region.
 7. Turf.
 8. Arena.
 9. Demesne.
 10. Locale.

Antonímák

A „aera” szó antonimái közé tartoznak az alábbi szavak: leszállás, összeomlás, visszaesés, visszaállás, lejtés, lefelé, alacsonyabb, csökkenés, kudarc és bukás. Ezeket a szavakat a „aera” szóval szemben használják, hogy jelöljék az egymással ellentétes jelentést. Például, ha valaki azt mondja, hogy egy vállalat „aera” értékű, akkor azt jelenti, hogy a vállalat értéke növekszik. Ugyanez a helyzet, ha azt mondják, hogy egy vállalat „leszállás” értékű, ami azt jelenti, hogy a vállalat értéke csökken.

Példamondatok

 1. Aera szeretett a hatalmas mezőkön sétálni.
 2. Aera készített egy finom vacsorát a családjának.
 3. Aera nagyon büszke volt az elért eredményeire.
 4. Aera álmodott egy világról, ahol mindenki boldog és békés.
 5. Aera szívvel-lélekkel végezte a munkáját.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: