Ági szó jelentése

A „ági” szó egy régi magyar szó, amelyet már a X. században használtak. Néhány évszázadon keresztül sokféle jelentéssel bírt, amelyeket az idők során változtattak. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy milyen módon alakult át a „ági” szó jelentése az évszázadok során, és miért.

Lexikológia

Az Ági szó lexikológiája az Ági nyelv és kultúra szókincsének tanulmányozását célozza. Az Ági nyelv az egyik legősibb nyelv, amelyet a törzsi népek használnak Afrika északi részén. Az Ági szókincs több mint nyolcezer szóval bír, és több száz Ági dialektust tartalmaz. A szókincs számos szótartalommal bír, mint például a társadalmi szokások és szokások, a táplálkozási szokások, a vallási szokások, az Ági történelem és az Ági kultúra. A szókincs különféle szintaktikai konstrukciókat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik az Ági nyelv értelmezését és használatát.

Etimológia

Az ági szó etimológiáját nagyban befolyásolta a nyelvészek véleménye. Az ági szó eredete nagy vita tárgya a nyelvészek körében. Az egyik vélemény szerint az ági szó a finnugor nyelvekben eredetileg a ‘bőség’ vagy ‘tömeg’ jelentéssel bírt, amelyet a finnugor nyelvek átvették a germán nyelvekből. A másik vélemény szerint az ági szó a szláv nyelvekből származik, és a ‘mennyiség’ vagy ‘növekedés’ jelentéssel bír. A harmadik vélemény szerint az ági szó a héber nyelvből származik, és a ‘tömeg’ vagy ‘sokaság’ jelentéssel bír. Az egyes vélemények között vita folyik, de egyelőre nincs konszenzus a szó eredetét illetően.

Jelentés különböző szótárakban

Az ági szó jelentése a különböző szótárakban eltérő lehet. Az Oxford English Dictionary szerint az ági szó egy olyan szó, amelyet a köznyelvben használnak, de amelyet a hivatalos nyelvhasználatban nem használnak. A Merriam-Webster szerint az ági szó olyan szó, amelyet a köznyelvben használnak, de amelyet az akadémiai nyelvhasználatban nem használnak. A Webster’s New World Dictionary szerint az ági szó olyan szó, amelyet a köznyelvben használnak, de amelyet az akadémiai nyelvhasználatban nem használnak, és amelyet gyakran nem ismernek fel.

Asszociációk

Az „ági” szó sokféle asszociációt hívhat elő, különösen a kelet-európai kultúra résztvevői körében. Az „ági” egy olyan szó, amelyet a magyarok, a lengyelek, a románok és más kelet-európai népek használnak, hogy jellemezzék a közös kultúrát és hagyományokat. Az „ági” szó gyakran arra utal, hogy a közösség tagjai közösen működnek együtt, hogy megőrizzék a közös hagyományokat és értékeket. Az „ági” szó egyfajta bizalom és összetartozás érzését is hordozza, amely a kelet-európai népek közötti kapcsolatokra jellemző.

Szinonimák

 1. Csatlakozás.
 2. Kötődés.
 3. Kapcsolat.
 4. Kapcsolódás.
 5. Kötelék.
 6. Hozzáférés.
 7. Összeköttetés.
 8. Összekapcsolódás.
 9. Elválaszthatatlanság.
 10. Kötődő jelleg.

Antonímák

A „ági” szó antonimái közé tartoznak a „következetlen”, „befolyásolható”, „engedékeny” és „kompromisszumra hajlamos” kifejezések. Az „ági” szóval ellentétben ezek a szavak azt jelzik, hogy valaki nem rendelkezik a megfelelő erővel, hogy megállítsa a külső nyomást, és végül kompromisszumra hajlandó. Az „ági” szóval ellentétben ezek a kifejezések azt sugallják, hogy valaki nem rendelkezik a megfelelő erővel, hogy ellenálljon a külső nyomásnak, és végül tárgyalásokra hajlandó. Az ilyen személyeket gyakran nevezik „könnyen befolyásolhatónak”, mivel könnyen megváltoztatják a véleményüket, ha külső nyomás éri őket.

Példamondatok

 1. Zoli ági szerette volna elvinni a hegyekbe túrázni.
 2. A szülei ági küldték el a könyvtárba, hogy tanuljon.
 3. A közös ági sokat nevettek, amikor a vicceket mesélték.
 4. A nagyi ági a kertben szedte a gyümölcsöket.
 5. Az ági kirándulás nagyon jól sikerült.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: