Agilis szó jelentése

Az „agilis” szó egyre gyakrabban hallható más-más szakmákban, de mégis sokan nem tudják pontosan, hogy mi is ez pontosan. Az agilis módszertan egy olyan fejlesztési módszer, amely segít a csapatoknak a gyorsabb, hatékonyabb és rugalmasabb munkavégzés elérésében. Ebben az írásban megvizsgáljuk, hogy mi is az agilis, hogyan működik, és milyen előnyöket nyújthat a csapatoknak.

Lexikológia

Az agilitás egy olyan összetett koncepció, amely a szervezetek számára olyan módszereket és stratégiákat kínál, amelyek segítenek jobban reagálni a változásokra és jobb teljesítményt elérni. Az agilis szó azt jelenti, hogy képesek vagyunk gyorsan reagálni a változó környezetre, és gyorsan reagálni a körülöttünk lévő dolgok változására. Az agilitás lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy alkalmazkodjanak a környezetük változásaihoz és egymáshoz, miközben megőrzik a hatékonyságot és a versenyképességet. Az agilitás lehetővé teszi az üzleti egységeknek, hogy rugalmasan reagáljanak a piaci igényekre, és gyorsan alkalmazkodjanak a változó igényekhez. Az agilis vezetés segítségével a szervezetek hosszú távú sikerre törekedhetnek, miközben rugalmasan és gyorsan reagálnak a változásokra.

Etimológia

Az „agilis” szó először a 18. században bukkant fel, amikor az angol nyelvben megjelent a „agility” szó. Ez a szó eredetileg a sportokhoz és a mozgékonysághoz kapcsolódott. Az „agilis” szó az első világháború alatt terjedt el, amikor a tábornokok a szót használták a taktikai manőverek jelölésére. Az „agilis” szó azóta számos területen használatos, beleértve a vezetési stílusokat, a projektmenedzsmentet és a munkaerő-gazdálkodást.

Jelentés különböző szótárakban

Agilis a latinból származik, és számos szótárban a következő jelentéseket tartalmazza: „gyors, mozgékony, ügyes, gyorsaságú, észszerű, rugalmas, könnyen alkalmazkodó, reagáló, kreatív, könnyen kezelhető, alkalmazkodó, állékony, és rugalmas”. A szó gyakran használatos a munkahelyi környezetekben, különösen azokban, ahol az ügyfelek igényeinek gyors kielégítése fontos szempont. Az agilis munkavégzés lényege, hogy a cégek gyorsan reagáljanak a változásokra, és képesek legyenek azonnali megoldásokat találni az ügyfelek problémáira. A cégeknek rugalmasnak és alkalmazkodóknak kell lenniük ahhoz, hogy megfeleljenek az ügyfelek igényeinek, és a lehető legjobb eredményt érjék el.

Asszociációk

 • erős.
 • gyors.
 • ügyes.
 • állóképesség.
 • mozgékonyság.
 • könnyedség.
 • rugalmas.

Szinonimák

ágazatos, gyors, céltudatos, hatékony, felgyorsított, gördülékeny, lábadozó.

Példamondatok

 1. Az agilis macska gyorsan ugrott ki az ablakon.
 2. Az agilis állatok könnyen alkalmazkodnak a környezetükhöz.
 3. Az agilis ügyvéd számos vitát nyert meg.
 4. Az agilis vezető képes volt a csapata összetartására.
 5. Az agilis kutatók gyorsan megtalálták a megoldást.
Tetszik ez a bejegyzés? Kérjük, ossza meg barátaival:
Szótár
Vélemény, hozzászólás?

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: